Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

RGT CYCLING – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ZWIFT

Για κάποιους, η διασκέδαση δεν είναι πλέον γρήγορη. Το Zwift μπορεί να είναι απογοητευτικό, ή πολύ παιχνιδοποιημένο ή και ακόμη πολύ απασχολημένο. Ένας μεγαλύτερος αριθμός ποδηλατών που οδηγούν σε εικονικές πλατφόρμες ποδηλασίας δοκιμάζουν το δωρεάν RGT Cycling.

Καμία πλατφόρμα δεν χρειάζεται να είναι η καθημερινή σας βόλτα, αφού μπορείς μια μέρα να οδηγείς σε Zwift, άλλη σε RGT, άλλη σε Rouvy κλπ. Το ερώτημα που εξετάσαμε είναι, τι κάνει το RGT μια τόσο ελκυστική πλατφόρμα – μια πλατφόρμα στην οποία οι άνθρωποι τείνουν να μένουν, μόλις την δοκιμάσουν;

Ωστόσο το RGT είναι πολύ διαφορετικό. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι πίσω από το RGT δεν αναζητούν την έξοδο. Είναι το είδος των ανθρώπων που λένε ότι δεν θέλουν φήμη και πλούτη και αυτό είναι μια ισότιμη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας εσωτερικής πλατφόρμας προπόνησης που οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν και να μην (είναι αποκλειστικά μία πλατφόρμα):

 • είναι παιχνίδι, όπου χρησιμοποιώντας πολύ έξυπνη θεωρία παιγνίων, συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε και να ασχολείστε με αυτήν την πλατφόρμα
 • χρησιμοποιεί τα προσωπικά τους δεδομένα
 • είναι εθισμένοι σε οποιαδήποτε πλατφόρμα (ή σας εμποδίζουν να απολαμβάνετε την ύπαιθρο) – θέλουν να χρησιμοποιείτε το RGT, όχι για σήματα, πτώση επιπέδων και ατελείωτες ψηφιακές κάλτσες
 • υπόσχετε χαρακτηριστικά που θα περιμένει για πάντα
 • παρέχει άμεση υποστήριξη

Οι ακόλουθες πληροφορίες απλώς εξηγούν από πού προέρχεται το RGT:

 • Όλα τα ποδήλατα έχουν την ίδια δυναμική ταχύτητας. Δεν θα δείτε άρθρα όπου πραγματοποιούνται δοκιμές ταχύτητας που λένε “οδηγήστε το νέο ποδήλατο Wobbly Wheelers, έχει 4.000.000 πτώσεις και είναι το πιο γρήγορο ποδήλατο αναρρίχησης στο …”. Ναι, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά ποδήλατα. Ωστόσο, κανένα ποδήλατο δεν είναι πιο γρήγορο από ένα άλλο.
 • Κιτ συλλόγου και ομάδας. Μπορείτε να το ζητήσετε και δημιουργείται: υπάρχει λίγη αναμονή. κανένα πρόβλημα και είναι όλα ανοιχτά για χρήση από οποιονδήποτε.
 • Διαδρομές – δεν υπάρχει αναμονή για νέα διαδρομή. Υπάρχουν οι τυπικοί δρόμοι RGT και μετά οι Magic Roads. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε ένα αρχείο .gpx και να το οδηγήσετε, με τις ίδιες διαβαθμίσεις όπως στην πραγματική ζωή. Το τοπίο είναι γενικό – ωστόσο, η εμπειρία είναι η ίδια. Πολλοί αναφέρουν ότι οι χρόνοι τους στους Magic Roads, για παρόμοιο TSS, είναι εντός ορίου ενός λεπτού από εκείνους σε πραγματικές συνθήκες!
 • Meet Ups και Magic Roads – στο Zwift, υπάρχουν συναντήσεις και αυτές ήταν απίστευτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι ομάδες και οι σύλλογοι μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδηλώσεις. Ωστόσο, αν είναι αγώνας και ξέρουμε ότι ακόμα και όταν κυνηγάμε pixel, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν σούπερ ακρίβεια. Όπως ίσως γνωρίζετε, η λήψη ακριβών αποτελεσμάτων στο Meet Ups είναι κάπως δύσκολη. Μπείτε στο RGT – επιλέξτε τη διαδρομή σας, ακόμα και έναν Magic Road πίστα ή οτιδήποτε άλλο. Δημιουργήστε μια εκδήλωση. Προσκαλέστε τους φίλους σας και στείλτε τους έναν κωδικό πρόσκλησης.
 • Το RGT δεν έχει συνωστισμό – ειδικά αν έχετε συνηθίσει στο σύγχρονο Zwift, ακόμα και στην ήσυχη διαδρομή του Richmond. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλοί αναβάτες κατανεμημένοι σε πολλές διαδρομές (θυμάστε τι είπα για τους Magic Roads;). Όπου θέλω μια κοινωνική βόλτα, μπαίνω στην εφαρμογή και επιλέγω μια ομαδική βόλτα/αγώνα και εκεί θα έχετε άτομα με τα οποία θα συνομιλήσετε στην εφαρμογή. Ή, δημιουργώ το δικό μου συμβάν (όλα γίνονται στην εφαρμογή), μπορείτε να προσθέσετε έως και 99 bots (εικονικοί ποδηλάτες), να ορίσετε το ελάχιστο και μέγιστο watts/kg, την ημερομηνία και την ώρα έναρξης (μπορεί να είναι σχεδόν άμεση) και στη συνέχεια να οδηγήσετε με μια κοσμοσυρροή από bots (εικονικούς ποδηλάτες) – σε οποιαδήποτε διαδρομή της επιλογής σας.
 • Bots – Όπως μόλις ανέφερα όπως το Zwift, το RGT έχει bots. Υπάρχουν αμέτρητα bots σε όλες τις διαδρομές. Μπορείτε να δημιουργήσετε την ταχύτητα και τον αριθμό των bots στις δικές σας εκδηλώσεις και όλα τα bots έχουν διαφορετικό watts/kg. Υπάρχει πάντα κάποιο ρομπότ για να οδηγήσετε μαζί.
 • Κόλλημα και Φρενάρισμα – στο RGT είναι διαφορετικά. Μην με παρεξηγείτε – δεν είναι όπως όταν είστε έξω στον καθαρό αέρα, κάνοντας ποδήλατο με άλλους. Ωστόσο, είναι μια νέα δεξιότητα για εκμάθηση. Χωρίς κόλλημα πίσω από τη ρόδα του άλλου, χωρίς αέρα και χωρίς ερωτήσεις «πώς γίνεται αυτό που σε προπόνηση να πατάει 100 watt δίπλα μου, εγώ πατάω 350 watts και δεν μπορώ να τον ξεπεράσω». Το heads up display του RGT δείχνει την ελάχιστη και μέγιστη ισχύ που απαιτείται για να παραμείνετε πίσω από ένα άλλο ποδηλάτη. Έχει και φρένο, αν πιέζεις τον τροχό κάποιου. Ακόμη και στις στροφές, ενεργοποιείται το φρενάρισμα, επιβραδύνοντας το avatar σας και κόβει την ταχύτητα, αυτό σημαίνει ότι χάνεις τα watt και μετά τα έχεις πάλι στην κορυφή της στροφής.
 • Γυαλιά – Αν έχετε περάσει τα 50 σας, όπως εγώ, τα γυαλιά είναι βολικά όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή RGT. Μου αρέσουν πολύ όλες αυτές οι ενδείξεις – εκτός από το μικρό κείμενο! Ίσως χρειάζομαι ένα μεγαλύτερο smartphone;
 • Υπολογιστές και gadgets – Στο Zwift, μια βασική smart TV κάνει. Στο RGT, χρειάζεστε κάτι καλύτερο που δεν είναι παλιό μοντέλο. Ωστόσο οι υπολογιστές με μεγάλη οθόνη, τα tablet ή laptops κάνουν επίσης. Στο RGT, η εφαρμογή του smartphone κάνει όλη τη δουλειά. Χρήστες του ZwiftHub που δημιουργήθηκε ανεξάρτητα θα λατρέψουν το RGT. Από το τυπικό «παιχνίδι», το heads up display μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί, το προφίλ τηε διαδρομής είναι πλήρως ορατό και πολλές από τις λειτουργίες του Zwifthub υπάρχουν, στάνταρ.

Τέλος, δεν είναι η πλατφόρμα ενός γυμναστηρίου. Αυτή είναι μια πλατφόρμα ποδηλασίας για ποδηλάτες και δημιουργήθηκε από ποδηλάτες. Δεν υπάρχει τρέξιμο, υποσχέσεις για άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, βελάκια ή ακόμα και κωπηλασία. Η RGT δεν προσπαθεί να συμμετάσχει στο Peloton. Δεν φαίνεται καν να ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο. Αυτό φαίνεται να είναι μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για άτομα που θέλουν να προπονούνται σε εσωτερικούς χώρους, να διασκεδάζουν και να μην είναι κολλημένοι σε αυτό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο