Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

8 λόγοι για τους οποίους το μαλλί Merino είναι το καλύτερο υλικό για ποδηλατικά εσώρουχα.

1. Θερμορυθμιστικό:

Το μαλλί Merino είναι μια φυσική, ενεργή ίνα. Όταν φοριέται απευθείας στο δέρμα, το εξαιρετικά λεπτό μαλλί Merino λειτουργεί ως δυναμικός ρυθμιστικός παράγοντας, βοηθώντας στη σταθεροποίηση των επιπέδων υγρασίας και της θερμοκρασίας του μικροκλίματος μεταξύ του υφάσματος και του δέρματος. Αυτό σας κρατά ζεστό όταν κάνει κρύο και δροσερό όταν κάνει ζέστη.

Στην πραγματικότητα, η τελευταία έρευνα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ δείχνει ότι το Merino είναι τόσο καλό που όσοι κοιμούνται με πιτζάμες Merino κοιμούνται καλύτερα!

2. Αναπνέει:

Όντως 100% φυσικό, το μαλλί Merino είναι πολύ αναπνεύσιμο, επειδή το μαλλί απορροφά μεγάλες ποσότητες υγρασίας και στη συνέχεια την απομακρύνει για να εξατμιστεί στον αέρα. Πόσο καλό είναι το μαλλί Merino; Μπορεί να απορροφήσει και να απελευθερώσει διπλάσιο ατμό υγρασίας από το βαμβάκι και τριάντα φορές περισσότερο από τον πολυεστέρα! Για να μην έχετε ρούχα μουσκεμένα στον ιδρώτα.

3. Ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία:

Το μαλλί Merino απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία, γι’ αυτό και τα πρόβατα δεν καίγονται από τον ήλιο.

4. Ανθεκτικό στις οσμές:

Το μαλλί Merino βοηθά στη μείωση του ιδρώτα και της οσμής, διατηρώντας σας πιο στεγνό, καθαρό και δίχως δυσάρεστες μυρωδιές. Θα λατρέψετε αυτές τις φανέλες καθώς μπορείτε να τις φοράτε για μέρες χωρίς να μυρίζουν. Ειδικά αν δεν σας αρέσει να πλένετε ρούχα συχνά.

5. Άνετο:

Πολλά ούχα από μαλλί Merino είναι κατασκευασμένα από ίνες 19 micron, εξαιρετικά λεπτό μαλλί τόσο απαλό όσο το μετάξι ή το κασμίρι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα κοιμάστε ακόμα καλύτερα με Merino!

6. Αδιάβροχο:

Στα πρόβατα δεν αρέσει να είναι βρεγμένα και ούτε σε εσάς – Οι εξαιρετικές ιδιότητες του μαλλιού Merino το καθιστούν αρκετά υδατοαπωθητικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σας πιάσει μπόρα ή ψιλόβροχο όταν ποδηλατείτε με μια φανέλα Merino.

7. Θεραπευτικό για το δέρμα:

Το μαλλί είναι θεραπευτικό για το δέρμα, παρέχοντας μια φυσική θεραπεία για το έκζεμα που μειώνει την ανάγκη για παραδοσιακά φάρμακα. Δερματολογικές δοκιμές έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από έκζεμα σε ενήλικες και βρέφη που φορούν εξαιρετικά λεπτά εσώρουχα από μαλλί Merino έχουν σημαντικά μειωμένα συμπτώματα.

8. Δεν μολύνει το περιβάλλον:

Κάθε φορά που πλένονται συνθετικά (δηλαδή πλαστικά) ρούχα, τα μικροσκοπικά νήματα υφάσματος ξεπλένονται. Τώρα, το ένα τέταρτο των ψαριών έχει αυτά τα νήματα στα εντόσθιά του και πάνω από το 60% των πλαστικών υπολειμμάτων που βρίσκονται στη θάλασσα είναι μικροΐνες από ρούχα. Πλαστικές μικροΐνες έχουν βρεθεί παντού, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού που τρώμε. Μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ποδήλατο είναι «καθαρό και οικολογικό», αλλά τη στιγμή που το συνθετικό ποδηλατικό μπλουζάκι μπαίνει στο πλυντήριο, περισσότερες πλαστικές μικροΐνες βρίσκουν τον δρόμο τους στο περιβάλλον.

Το ήξερες;

Το Πρόβατο Merino προστατεύεται για την ανώτερη ποιότητά του. Πριν από τον 18ο αιώνα η εξαγωγή Προβάτων Merino από την Ισπανία τιμωρούνταν με θάνατο. Μέχρι το 1986, οι Αυστραλοί απαγόρευαν την εξαγωγή όλων των Προβάτων Merino.

Μετάβαση στο περιεχόμενο