Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΙ ΕΝΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΣΑΜΟΥΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

ASSOS CHAMOIS CREAM 140ml 02

Το πιο ευαίσθητο σημείο επαφής μεταξύ ενός ποδηλάτη και του ποδηλάτου του είναι αυτό ανάμεσα στον καβάλο και τη σέλα του. Η κάθε ώρα ποδηλασίας στις 90 σ.α.λ. ισούται με 2.700 πατήματα του πεντάλ ανά πόδι.

Κάθε φορά που το ένα πόδι ανεβαίνει, το άλλο σας πόδι πιέζει το πεντάλ. Αυτή η συνεχής κίνηση ασκεί πίεση στην επιφάνεια του δέρματός σας, προκαλώντας την ολίσθηση των υποκείμενων ιστών σε αντίθετες αλλά παράλληλες κατευθύνσεις. Επιπλέον η πίεση και υγρασία από τον ιδρώτα και τα βακτήρια, κάνει το δέρμα σας πιο ευάλωτο σε πληγές στο σημείο επαφής με τη σέλα και δυσφορία.

Να Χρησιμοποιήσω Κρέμα Σαμουά;

Αυτές οι παχύρρευστες προληπτικές κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την τριβή και το τρίψιμο μεταξύ του δέρματός σας και την επένδυση του υφάσματος του σορτς ποδηλασίας.

Υπάρχουν 4 περιπτώσεις για να τη χρησιμοποιήσετε

  1. Η ποδηλασία σε εξαιρετικά ζεστές ή υγρές συνθήκες όπου ιδρώνετε πολύ περισσότερο από το κανονικό
  2. Οδηγώντας στη βροχή, στη λάσπη ή σε οποιαδήποτε συνθήκες όπου θα βραχείτε πολύ
  3. Κάνοντας μία μεγαλύτερη διαδρομή από ότι συνήθως (20%+ μεγαλύτερη από τη μέση απόσταση που κάνετε)
  4. Πολυήμερες εκδρομές με ποδήλατο ή συμμετοχή σε αγώνες

Η κρέμα σαμουά μειώνει την τριβή και βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης βακτηρίων, γεγονός που μειώνει την τριβή και το τρίψιμο. Όλες οι παραπάνω συνθήκες αυξάνουν την τριβή πάνω από το επίπεδο άνεσης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΜΟΥΑ

Ανεξάρτητα από το πόσο ποιοτικό είναι το ποδηλατικό σορτς σας, είναι αδύνατο να εξαλείψετε εντελώς την τριβή με το δέρμα. Για σύντομες ή χαλαρές βόλτες ή ποδηλασία σε δροσερό και ξηρό καιρό, δεν υπάρχει θέμα.

Το μαξιλαράκι στο σορτς σας έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τον ιδρώτα και την υγρασία. Ωστόσο, τις ζεστές και υγρές μέρες, τις βροχερές συνθήκες ή τις πολύ μεγάλες βόλτες, μπορεί να γίνει μούσκεμα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, χρειάζεστε ένα πρόσθετο φράγμα μεταξύ εσάς και του υφάσματος, καθώς η τριβή θα προκαλέσει μικρο-τριβές, πρήξιμο και κοκκίνισμα, καθώς το δέρμα σας δεν λειτουργεί πλέον ως φράγμα και αρχίζει ο ερεθισμός.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΜΟΥΑ

Εάν το ποδηλατικό σορτς και το ποδήλατό σας είναι σωστά τοποθετημένα, τότε υπάρχουν μόνο λίγες περιπτώσεις όπου χρειάζεται κρέμα σαμουά. Θα την χρειαστείτε όταν έχει καύσωνα ή υγρασία, σε βρεγμένες συνθήκες και/ή είστε περισσότερο χρόνο πάνω στη σέλα από το κανονικό.

Οποιαδήποτε κατάσταση που το μαξιλαράκι στο σορτς σας παραμένει υγρό, όπως βροχή, λάσπη, υπερβολική εφίδρωση, υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες – έχει ως αποτέλεσμα το ύφασμα να μουλιάζει προκαλώντας ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες τριβής και τρίψιμο στο δέρμα σας και απαιτεί μία πρόσθετη προστασία.

Το ίδιο ισχύει και για μεγαλύτερη ή συχνότερη οδήγηση.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΣΑΜΟΥΑ

Η καλή κρέμα σαμουά για ποδηλασία θα πρέπει να έχει πολλές ιδιότητες, όπως:

  • Να ρυθμίζει την εφίδρωση
  • Να μειώνει την τριβή μεταξύ του δέρματος και του σορτς σας
  • Να έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

Τα σύγχρονα ποδηλατικά σορτς με επένδυση είναι σχεδιασμένα για χρήση χωρίς κρέμα σαμουά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου απαιτείται ένα πρόσθετο φράγμα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και οι πληγές.

ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΜΟΥΑ

Αυτή η κρέμα παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ των σημείων τριβής με τη σέλα. Μπορείτε να το βάλετε απευθείας στο δέρμα σας ή στο σορτσάκι σας, αλλά σε κάθε περίπτωση, καταλήγει στο ίδιο σημείο. Θα πρέπει να το εφαρμόζετε σε περιοχές που αισθάνεστε τρίψιμο ή τριβή, που σημαίνει ότι η περιοχή όπου η σέλα έρχεται σε επαφή με τα πόδια σας, καθώς και τυχόν πρόσθετες περιοχές ερεθισμού.

ΠΟΣΗ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Συνιστάται περίπου μια μικρή ποσότητα όσο μπορεί να αλείψετε σε 2-3 δάκτυλα. Αν η κρέμα βγαίνει στην εξωτερική επιφάνεια του υφάσματος του σορτς σας, τότε έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κρέμα σαμουά, αγοράστε μια πραγματική, αντί να αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις στο ντουλάπι σας.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη, ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να ξεπλυθεί και θα προκαλέσει ζημιά στον μαζιλαράκι σας.

Μια κρέμα εξανθήματος μωρών έχει ξηραντικούς παράγοντες, όπως οξείδιο ψευδαργύρου, για παράδειγμα. Αυτό θα αυξήσει πραγματικά την τριβή, η οποία είναι το αντίθετο από αυτό που θέλετε.

Επισκεφτείτε το τοπικό σας κατάστημα ποδηλάτων και μάθετε τι προσφέρουν και προτείνουν ή μιλήστε με μερικούς από τους φίλους σας, απλώς φροντίστε να μην κάνετε του κεφαλιού σας.

ΝΤΟΥΣ

Μόλις ολοκληρώσετε την προπόνησή σας, είναι ώρα να κάνετε ντους το συντομότερο δυνατό. Είναι επίσης σημαντικό να ξεπλύνετε την κρέμα σαμουά, οπότε μπορεί να χρειαστεί επιπλέον τρίψιμο. Μετά από πολύωρη ποδηλασία, ο ιδρώτας, το λάδι και η κρέμα θα μπλοκάρουν τους πόρους σας. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ντους, χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια και καθαρίστε την περιοχή και φορέστε καθαρά ρούχα.

Το να κάθεστε με τα λερωμένα ποδηλατικά σας ρούχα, είτε χρησιμοποιείτε κρέμα σαμουά είτε όχι, είναι απλώς μια κακή ιδέα, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε ποδήλατο την επόμενη μέρα.

Συμπέρασμα

Η κρέμα σαμουά βοηθά στην εξάλειψη της τριβής μεταξύ του δέρματος και των ρούχων σας σε ακραίες κλιματικές συνθήκες ή αποστάσεις. Εάν υποφέρετε από το τρίψιμο σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της κανονικής ποδηλασίας ή αισθάνεστε μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, τότε ήρθε η ώρα για μια επαγγελματική σωματομέτρηση και ρύθμιση του ποδηλάτου ή/και μια ανανέωση στον τρέχοντα εξοπλισμό σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο