Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι είναι η φακαρόλα;

ΦΑΚΑΡΟΛΑFORCEΑΠΛΗ

Η ταινία για στεφάνια τροχών ποδηλάτου είναι μια υφασμάτινη, pvc ή νάιλον ταινία που περνάει γύρω από τη ζάντα του τροχού για να προστατεύει την σαμπρέλα από τις ακτίνες και τις τρύπες στο στεφάνι.

Φακαρόλες: Τα περισσότερα φθηνά ποδήλατα και πολλά παλαιότερα ποδήλατα διαθέτουν λαστιχένιες φακαρόλες που τεντώνονται γύρω από το στεφάνι. Αυτές οι λαστιχένιες λωρίδες μπορεί να σχιστούν ή να χάσουν την ελαστικότητά τους και να κοπούν, αφήνοντάς την σαμπρέλα απροστάτευτη.

Αντικαθιστώντας τις λαστιχένιες φακαρόλες είτε με υφασμάτινη ταινία είτε με νάιλον φακαρόλες, θα προστατεύεστε πολύ καλύτερα από τρυπήματα από τις ακτίνες και τις τρύπες ακτίνων που υπάρχουν στο εσωτερικό της ζάντας.

Παθαίνετε συχνά λάστιχα;

Οι πιθανότητες είναι ότι αν έχετε αλλάξει σαμπρέλες και ελαστικά, αλλά εξακολουθείτε να παθαίνετε λάστιχο τακτικά, τότε μπορεί να φταίει η φακαρόλα του τροχού!

ΤΑΙΝΙΑTUBELESSREVERSEΣτεφάνια

Φακαρόλα για ελαστικά δίχως σαμπρέλα

Όταν τοποθετείτε λάστιχα tubeless – δίχως σαμπρέλα – πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε στο στεφάνι ειδική ταινία tubeless.

Η ταινία θα καλύψει τις τρύπες των ακτίνων σας και τυχόν κενά στο χείλος που θα επέτρεπαν στον αέρα να διαφεύγει με την πάροδο του χρόνου, και σύντομα θα παθαίνατε λάστιχο.

Σε συνδυασμό με την ταινία tubeless, θα χρειαστείτε μερικές βαλβίδες tubeless για να ολοκληρώσετε την τοποθέτηση.

Ένας αεροσυμπιεστής ή ένα μεγάλο δοχείο πεπιεσμένου αέρα βοηθάει πολύ κατά τη διάρκεια του φουσκώματος, μια χειροκίνητη τρόμπα μπορεί να μην μπορέσει να φουσκώσει ένα λάστιχο tubeless.

ΦΑΚΑΡΟΛΑΣΤΕΦΑΝΙΟΥSHIMANOΓΙΑΤΡΟΧΟΥΣΔΡΟΜΟΥCmm

Τι μεγέθη υπάρχουν;

Συνήθως οι φακαρόλες διατίθεται σε 16mm, 19mm και 22mm.

Το πλάτος των 16mm χρησιμοποιείται συχνότερα για ποδήλατα δρόμου ενώ το πλάτος 22 mm χρησιμοποιείται για φαρδιές ζάντες ποδηλάτου βουνού.

Τι μέγεθος φακαρόλας χρειάζομαι;

Ίσως θα ήταν καλύτερο να μετρήσετε το εσωτερικό πλάτος της ζάντας σας ή να πάτε τον τροχό σας στο τοπικό σας κατάστημα για βοήθεια σχετικά με το μέγεθος που χρειάζεστε.

Η σωστή τοποθέτηση είναι πολύ σημαντική. Η λανθασμένα τοποθετημένη ταινία μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα σκασμένα λάστιχα καθώς και σε αυξημένη δυσκολία στην τοποθέτηση του ελαστικού σας στη ζάντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο