Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να κλειδώσετε σωστά το ποδήλατό σας.

Δεν αρκεί μόνο μία καλή κλειδαριά!…

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να κλειδώσετε σωστά το ποδήλατό σας. Επειδή όποια κλειδαριά κι αν επιλέξετε, αν δεν τη χρησιμοποιήσετε σωστά, το ποδήλατό σας θα κλαπεί.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κλειδώνετε το ποδήλατό σας. (Και διάφορους τρόπους με τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να κλειδώνετε το ποδήλατό σας!)

Εάν δεν έχετε ακόμα αγοράσει κλειδαριά ποδηλάτου, ακόμα καλύτερα. Επειδή ο τρόπος με τον οποίο θα κλειδώσετε το ποδήλατό σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή κλειδαριά.

Διαφορετικές τεχνικές ευνοούν διαφορετικές κλειδαριές. Γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τις παρακάτω επιλογές και προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κλειδώσετε το ποδήλατό σας, στο σπίτι και στη γειτονιά σας, πριν αγοράσετε μια κλειδαριά.

Μέρος 1. Κλείδωμα του ποδηλάτου στο δρόμο

Ένα όχι καλά κλειδωμένο ποδήλατο στο δρόμο θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, αν σκεφτούμε προσεκτικά πού και πώς πρέπει να κλειδώνετε το ποδήλατό σας στο δρόμο μπορεί αυτό να αποφευχθεί …

Πού πρέπει να κλειδώσω το ποδήλατό μου στο δρόμο;

Αν και αυτό εξαρτάτε από το είδος της γειτονιάς στην οποία μένετε, υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές που πρέπει πάντα να προσπαθείτε να ακολουθήσετε…

Συμβουλή 1: Επιλέξτε ένα πολυσύχναστο μέρος

Προσπαθήστε να επιλέξετε μια πολυσύχναστη τοποθεσία με πολλούς περαστικούς. Εάν είναι μια περιοχή με κάμερες ασφαλείας, ακόμη καλύτερα. Οι περαστικοί και οι κάμερες αποτρέπουν τους κλέφτες. Θα προτιμούσαν να κρυφτούν ενώ «δουλεύουν».

Επιλέξτε ένα μέρος όπου πολλά άλλα ποδήλατα είναι ήδη κλειδωμένα. Ιδανικά ανάμεσα σε πολλά ποδήλατα και όχι στο τέλος της σειράς. Αυτό εξυπηρετεί τρεις σκοπούς:

Πρώτον, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν όχι πολύ καλά κλειδωμένα ποδήλατα που είναι πιο δελεαστικά για έναν κλέφτη από το καλά κλειδωμένο ποδήλατό σας. Δεύτερον, πολλά ποδήλατα κοντά το ένα στο άλλο δίνουν στον κλέφτη λιγότερο χώρο για ελιγμούς για να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του αποτελεσματικά.

Και τρίτον, το πέρα δώθε άλλων ποδηλατών μπορεί να τους ενοχλήσει, και αν κάποιος πρόκειται να αποτρέψει έναν κλέφτη ποδηλάτου ζητώντας βοήθεια (μια και οι περισσότεροι περαστικοί απλά τον αγνοούν), δεν πρόκειται να είναι άλλος από ένα ποδηλάτη.

Συμβουλή 2: Επιλέξτε ένα ακίνητο αντικείμενο

Ένα ποδήλατο είναι τόσο ασφαλές όσο το αντικείμενο στο οποίο είναι κλειδωμένο. Γι ‘αυτό φροντίστε να επιλέγετε πάντα ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο που δεν είναι εύκολο να σπάσει.

Ελέγξτε ότι το ποδήλατο δεν μπορεί να ανυψωθεί πάνω από το σταθερό αντικείμενο που επιλέξατε. Ή ότι το αντικείμενο δεν μπορεί εύκολα να ξεβιδωθεί ή να αποσυναρμολογηθεί. Αποφύγετε δέντρα, στύλους ξύλινους ή αλουμινίου, πινακίδες, σκαλωσιές και προσωρινούς φράχτες.

Εάν επιλέξετε μεταλλικά κιγκλιδώματα, προσπαθήστε να το κλειδώσετε σε όσο το δυνατόν περισσότερα κάγκελα. Αλλά στην ιδανική περίπτωση, το ακίνητο αντικείμενο θα ήταν μια ειδικά σχεδιασμένη μπάρα για κλείδωμα ποδηλάτων που είναι στερεωμένη στο έδαφος.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί! Μερικοί ύπουλοι κλέφτες κόβουν τις σωλήνες από αυτές τις μπάρες όταν είναι άδειες δίχως ποδήλατα κλειδωμένα και στη συνέχεια καλύπτουν το κόψιμο με ταινία για να κρύψουν τι έχουν κάνει…

Μόλις ένας ανυποψίαστος ποδηλάτης αφήσει το ποδήλατό του κλειδωμένο πάνω σε μία τέτοια μπάρα ο κλέφτης επιστρέφει, ανοίγει το κομμένο τμήμα και φεύγει με το ποδήλατο! Επομένως, ελέγξτε ότι οι μπάρες που χρησιμοποιείτε δεν έχουν παραβιαστεί.

Συμβουλή 3: Μην δίνετε στοιχεία στους κλέφτες

Εάν πηγαίνετε στη δουλειά, σε ένα κατάστημα ή οπουδήποτε αλλού όπου μπορεί να είστε μακριά από το ποδήλατό σας για σημαντικό χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να κλειδώσετε το ποδήλατό σας μερικά οικοδομικά τετράγωνα μακριά.

Γιατί; Εάν ένας κλέφτης σας βλέπει να κλειδώνετε το ποδήλατό σας και μετά πηγαίνετε σε οποιοδήποτε από αυτά τα μέρη, θα ξέρει ότι έχει αρκετό χρόνο να παραβιάσει την κλειδαριά στο ποδήλατό σας!

Συμβουλή 4: Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις

Εάν γνωρίζετε ότι μια περιοχή είναι επικίνδυνη, αποφύγετε την. Ή αν δεν μπορείτε να την αποφύγετε, πάρτε μια επιπλέον κλειδαριά. Και μην αφήνετε το ποδήλατό σας για πολύ ώρα!

Περίληψη για το πού να κλειδώσετε το ποδήλατό σας στο δρόμο:

1. επιλέξτε μια πολυσύχναστη περιοχή με κάμερες ασφαλείας

2. κλειδώστε το ποδήλατό σας ανάμεσα σε πολλά άλλα ποδήλατα

3. πάντα κλειδώστε το ποδήλατό σας σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο, ιδανικά σε μια μπάρα κλειδώματος ποδηλάτων

4. μην κλειδώνετε το ποδήλατό σας έξω από μέρη που θα είστε σαφώς για μεγάλο χρονικό διάστημα

5. εάν γνωρίζετε ότι είναι περιοχή υψηλού κινδύνου, πάρτε μία επιπλέον κλειδαριά

Πώς πρέπει να κλειδώσω το ποδήλατό μου στο δρόμο;

Αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με το είδος του ποδηλάτου που έχετε, την κλειδαριά που χρησιμοποιείτε και πού το κλειδώνετε. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που πρέπει πάντα να ακολουθείτε…

Συμβουλή 1: Κλειδώστε πάνω στο πλαίσιο σας

Πάντα κλειδώνετε το πλαίσιο σας στο ακίνητο αντικείμενο. Εάν κλειδώσετε μόνο το ποδήλατό σας μέσω του τροχού, ένας κλέφτης απλώς θα αφαιρέσει τον τροχό σας και θα φύγει με το υπόλοιπο ποδήλατο.

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά συμβαίνει συνεχώς…

Συμβουλή 2: Κρατήστε την κλειδαριά σας μακριά από το έδαφος

Προσπαθήστε να κρατήσετε την κλειδαριά μακριά από το έδαφος. Εάν είναι στο έδαφος, ένας κλέφτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα σφυρί για να σπάσει την κλειδαριά στο σκληρό δάπεδο και αυτό θα είναι σίγουρα εύκολο για μια φθηνή κλειδαριά.

Επίσης, όσο πιο κοντά είναι στο έδαφος, τόσο πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει το δάπεδο για πρόσθετη μόχλευση με ένα μεγάλο κόφτη.

Ωστόσο, αποφύγετε επίσης να το κλειδώνεται στον οριζόντιο σωλήνα του σκελετού. Εάν η κλειδαριά βρίσκεται γύρω από τον οριζόντιο σωλήνα του ποδηλάτου, ένας κλέφτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο το πλαίσιο για να προσπαθήσει να σπάσει την κλειδαριά ανυψώνοντας και περιστρέφοντας ολόκληρο το ποδήλατο.

Ή επειδή επίσης είναι πιθανό να υπάρχει περισσότερος χώρος μέσα στην κλειδαριά όταν βρίσκεται στον επάνω σωλήνα, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα λοστό για να στρίψει και να ανοίξει την κλειδαριά.

Έτσι, ιδανικά η κλειδαριά πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν στο ψηλότερο σημείο γύρω από τον κάθετο σωλήνα και την πίσω ρόδα.

Συμβουλή 3: Δυσκολέψτε την πρόσβαση στην κλειδαριά

Προσπαθήστε να κάνετε την πρόσβαση στην κλειδαριά όσο πιο δύσκολη γίνεται. Εάν είναι δύσκολη η πρόσβαση, θα είναι δύσκολο να παραβιαστεί.

Και αν μπορείτε να την τοποθετήσετε έτσι ώστε η τρύπα της κλειδαριάς να βλέπει προς τα κάτω ακόμα καλύτερα. Αυτό θα δυσκολέψει την παραβίαση του μηχανισμού ασφάλισης …

Οι κλέφτες μπορεί να προσπαθήσουν να βάλουν κόλα στιγμής στην κλειδαρότρυπα για να σας αποτρέψουν να ξεκλειδώσετε το ποδήλατό σας και να σας αναγκάσουν να τους δώσετε περισσότερο χρόνο να το κλέψουν όταν οι δρόμοι είναι πιο ήσυχοι.

Ή μερικοί κλέφτες μπορεί να έχουν τις ικανότητες να παραβιάσουν την κλειδαριά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αλλά εάν η πρόσβαση στην τρύπα του κλειδιού της κλειδαριάς δεν είναι εύκολη, τότε η παραβίαση γίνεται πιο δύσκολη.

Συμβουλή 4: Εκμεταλευτείτε το εσωτερικό μιας κλειδαριάς U-lock

Εάν χρησιμοποιείτε ένα U-lock, προσπαθήστε να γεμίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο U με τον κάθετο σωλήνα του ποδήλατο, τον πίσω τροχό και τη μπάρα στην οποία θα το κλειδώσετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό …

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να σπάσουν τα καλύτερα u-lock είναι με λοστούς. Μία μακριά μεταλλική ράβδος ή ένας σωλήνας σκαλωσιάς εισάγεται στο χώρο εντός του U και στρίβεται μέχρι να ανοίξει .

Η χρησιμοποίηση γρύλων αυτοκινήτου είναι λιγότερο συχνή και επίσης εξαρτάται από το εάν υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό του U για να τοποθετηθεί το εργαλείο.

Αλλά αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος μέσα στο U, ένας κλέφτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καμία από αυτές τις μεθόδους. Κρατήστε λοιπόν αυτές τις κλειδαριές γεμάτες!

Περίληψη του τρόπου κλειδώματος του ποδηλάτου σας στο δρόμο:

1. κλειδώνετε πάντα το πλαίσιο (όχι μόνο τον τροχό!) σε ασφαλές σταθερό αντικείμενο

2. κρατήστε την κλειδαριά όσο το δυνατόν πιο μακριά από το έδαφος

3. αλλά αποφύγετε το κλείδωμα γύρω από τον οριζόντιο σωλήνα του πλαισίου

4. κάντε την πρόσβαση στην κλειδαριά όσο πιο δύσκολη γίνεται

5. εάν χρησιμοποιείτε μία κλειδαριά U-lock γεμίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τον εσωτερικό χώρο του U

Τέσσερις τρόποι για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας στο δρόμο

Χρησιμοποιώντας αυτές τις γενικές συμβουλές, ακολουθούν τέσσερις δημοφιλείς τρόποι για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας στο δρόμο. Ποιο σας ταιριάζει καλύτερα θα εξαρτηθεί από το πόσο ακριβό είναι το ποδήλατό σας και πόσες κλειδαριές έχετε.

1. Κλείδωμα του ποδηλάτου σας με δύο κλειδαριές

Ο ασφαλέστερος τρόπος κλειδώματος του ποδηλάτου σας είναι με δύο κλειδαριές. Και ιδανικά σε μια μπάρα κλειδώματος ποδηλάτων που είναι τοποθετημένη με τσιμέντο στο έδαφος.

Η πρώτη κλειδαριά πρέπει να τοποθετηθεί γύρω από τον πίσω τροχό, το πλαίσιο και τη μπάρα. Η δεύτερη κλειδαριά πρέπει να τοποθετηθεί γύρω από τον μπροστινό τροχό, το πλαίσιο και κατά προτίμηση επίσης στη μπάρα.

Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο είναι ασφαλισμένο σε δύο θέσεις και οι δύο τροχοί είναι ασφαλισμένοι στο πλαίσιο και στην μπάρα.

Μερικά άτομα προτείνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικούς τύπους κλειδαριών επειδή αυτό απαιτεί έναν κλέφτη να μεταφέρει δύο διαφορετικούς τύπους εργαλείων …

2. Κλείδωμα του ποδηλάτου σας με μία κλειδαριά και συρματόσχοινο

Μια άλλη πολύ δημοφιλής τεχνική είναι να χρησιμοποιήσετε μία αξιόπιστη κλειδαριά και ένα συρματόσχοινο. Συνδέστε μια κλειδαριά U-lock ή μια αλυσίδα γύρω από τον πίσω τροχό, το πλαίσιο και τη μπάρα όπως παραπάνω.

Στη συνέχεια, σπρώξτε το ένα άκρο του συρματόσχοινου μέσω του μπροστινού τροχού, περάστε τον ένα βρόχο μέσω του άλλου βρόχου και ασφαλίστε τον πρώτο βρόχο στην κύρια κλειδαριά.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι το συρματόσχοινο είναι πολύ ελαφρύ. Έτσι εξοικονομείτε αρκετό βάρος από το να χρησιμοποιείτε δύο κλειδαριές.

Φυσικά, το πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι το συρματόσχοινο είναι το μόνο πράγμα που ασφαλίζει τον μπροστινό τροχό. Και όπως ανέφερα προηγουμένως, παρ’ όλο του ότι όλα τα συρματόσχοινα είναι βολικά, προσφέρουν πρακτικά μηδενική ασφάλεια.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η οπτική, ψυχολογική αποτροπή του συρματόσχοινου είναι αρκετή. Και αν το ποδήλατό σας έχει φθηνούς τροχούς που δεν χρησιμοποιούν quick release γρήγορης απελευθέρωσης, τότε αυτό μπορεί να ισχύει.

Ωστόσο, δεν μου αρέσει αυτή η μέθοδος και σίγουρα δεν την προτείνω για τροχούς γρήγορης απελευθέρωσης με quick release.

3. Κλείδωμα του ποδηλάτου σας με μία κλειδαριά και αφαιρούμενο μπροστινό τροχό

Συνδέστε την κλειδαριά U-lock ή αλυσίδας γύρω από τον πίσω τροχό, το πλαίσιο και τη μπάρα όπως παραπάνω. Αλλά και γύρω από τον μπροστινό τροχό που έχετε αφαιρέσει από το μπροστινό πιρούνι.

Αυτό διασφαλίζει ότι και οι δύο τροχοί και το πλαίσιο ασφαλίζονται με μία καλή κλειδαριά. Και αν χρησιμοποιείτε ένα U-lock θα είναι γεμάτο με περισσότερα αντικείμενα και ως εκ τούτου λιγότερο επιρρεπή σε επιθέσεις με λοστούς ή γρύλους.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος απαιτεί ένα U-lock τυπικού ή μεγαλύτερου μεγέθους.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, θα χρειαστείτε επίσης τροχούς με quick release γρήγορης απελευθέρωσης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνετε παντού, για να αποφύγετε την κλοπή του τροχού!

Και οι δύο τελευταίες τεχνικές προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα του τρόπου κλειδώματος του μπροστινού τροχού όταν έχετε μόνο μία κλειδαριά.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε τροχούς γρήγορης απελευθέρωσης που σας επιτρέπουν (και όποιον θέλει να τους κλέψει!) να αφαιρέσετε τους τροχούς σας πολύ γρήγορα χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Για μένα, οι τροχοί γρήγορης απελευθέρωσης (και οι σέλες) είναι περισσότερο πρόβλημα παρά ευκολία. Πόσο συχνά πρέπει να αφαιρείτε τους τροχούς σας ή τις σέλες σας;

Καλύτερα να αντικαταστήσετε τον μηχανισμό γρήγορης απελευθέρωσης με ένα quick release ασφαλείας που ξεβιδώνει μόνο με το ειδικό εργαλείο που έχετε αποκλειστικά εσείς. Αυτό κάνει τους τροχούς σας πολύ πιο δύσκολο να κλαπούν και σε ορισμένες περιπτώσεις αναιρεί την ανάγκη για δεύτερη κλειδαριά.

Μέρος 2. Κλείδωμα του ποδηλάτου σας στο σπίτι

Αξίζει να θυμόμαστε ότι ενώ η κλοπή στον δρόμου απαιτεί προσοχή, πάνω από το 50% των κλεμμένων ποδηλάτων προέρχονται από το σπίτι του ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει από τον μπροστινό ή τον πίσω κήπο, από ένα υπόστεγο ή ένα γκαράζ ή από το εσωτερικό του σπιτιού ή το ίδιο το διαμέρισμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτό; Λοιπόν, παρόλο που η ασφάλεια του ποδηλάτου στο σπίτι είναι συχνά πιο δύσκολη από την ασφάλεια του ποδηλάτου στο δρόμο, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τη βόλτα σας.

Ας δούμε κάθε μια από αυτές τις περιοχές του σπιτιού με περισσότερες λεπτομέρειες…

Έχοντας το ποδήλατό σας μέσα στο σπίτι/διαμέρισμα σας

Μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας είναι σίγουρα το ασφαλέστερο μέρος για να φυλάξετε το ποδήλατό σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι να μοιραστούν το εσωτερικό χώρο του σπιτιού τους με ποδήλατα.

Ίσως (ή πιο συχνά σε άλλα μέλη της οικογένειας!) δεν τους αρέσει η ιδέα των μεγάλων, βρώμικων ποδηλάτων που γεμίζουν το σπίτι τους. Ίσως δεν τους αρέσει η ταλαιπωρία να φέρνουν ένα ποδήλατο μέσα στο σπίτι. Ή ίσως δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Εάν το θέμα είναι ο χώρος, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν λύσεις αποθήκευσης για να κρεμάσετε τα ποδήλατα μέσα στο σπίτι.

Φαίνονται υπέροχα στις διαφημίσεις, αλλά είναι διαφορετικό να κρεμάσεις στο σαλόνι σου ένα λασπωμένο MTB μετά από μία βόλτα στο βουνό …

Ωστόσο, εάν μπορείτε να τοποθετήσετε το ποδήλατό σας στο σπίτι σας και δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, αυτό είναι σίγουρα το ασφαλέστερο μέρος για να το φυλάξετε.

Αφήνοντας το ποδήλατό σας σε κοινόχρηστους χώρους

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα με κοινόχρηστο κοινό χώρο μέσα στην πολυκατοικία, μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήσετε το ποδήλατό σας εκεί (συχνά στο διάδρομο, ακριβώς μετά την είσοδο). Αλλά αυτό δεν είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε.

Συνήθως εκεί δεν υπάρχει τίποτα για να ασφαλίσετε το ποδήλατό σας, και δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε κάτι.

Έτσι, στο τέλος, το απροστάτευτο ποδήλατό σας κάθεται στο διάδρομο περιμένοντας να ξεχάσει κάποιος να κλείσει ή να κλειδώσει την εξώπορτα και κάποιος άλλος να βρει την ευκαιρία για να φύγει με το ποδήλατό σας!

Επειδή ένα πράγμα είναι σίγουρο: κανένας άλλος στην πολυκατοικία δεν νοιάζεται για το αν το ποδήλατό σας είναι ασφαλές.

Μία λύση είναι να γεμίσετε ένα μεγάλο κουβά με τσιμέντο και να κολλήσετε μια παλιά κλειδαριά U-lock στο υγρό τσιμέντο. Έτσι έχετε μια αρκετά βαριά άγκυρα που μπορείτε να αφήσετε στο διάδρομο για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας. Μπορείτε να κολλήσετε μερικά πλαστικά λουλούδια στην κορυφή του κάδου για να φαίνεται λιγότερο ενοχλητικό για τους άλλους ένοικους της πολυκατοικίας!

Τώρα θεωρητικά αυτό θα επιβραδύνει μόνο, αντί να σταματήσει ένα κλέφτη που το έχει βάλει στο μάτι. Αλλά στην πραγματικότητα θα αποτρέψει τους περισσότερους.

Αφήνοντας το ποδήλατό σας σε υπόστεγο ή γκαράζ

Εάν είστε τυχεροί, ίσως έχετε ένα γκαράζ ή ένα υπόστεγο στο σπίτι. Και αν δεν μπορείτε να κρατήσετε το ποδήλατό σας μέσα στο σπίτι σας, τότε αυτή είναι η επόμενη ασφαλέστερη εναλλακτική λύση.

Συνήθως, τα γκαράζ είναι πιο ασφαλή από τα υπόστεγα. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το ποδήλατό σας ξεκλειδωμένο (ακόμα κι αν είναι στο υπόστεγο του σπιτιού σας και είστε εκεί κοντά).

Θυμηθείτε, πάνω από το 50% των κλεμμένων ποδηλάτων κλάπηκαν από το σπίτι των ιδιοκτητών, οπότε όσο κι αν είναι ασφαλές, αυτό είναι το μέρος όπου κινδυνεύει περισσότερο το ποδήλατό σας.

Το να βρείτε το κατάλληλο μέρος όπου μπορείτε να κλειδώσετε το ποδήλατό σας σε ένα γκαράζ ή υπόστεγο μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο …

Ποδήλατα σε γκαράζ

Τα γκαράζ έχουν το πλεονέκτημα ότι το δάπεδο είναι από μπετόν και οι τοίχοι από τούβλα. Αυτό καθιστά σχετικά εύκολη την εγκατάσταση κάποιου άγκιστρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με με βαριά αλυσίδα για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας.

Ακριβώς όπως οι κλειδαριές, οι άγκυρες διαφέρουν πολύ στα επίπεδα ασφάλειας και τιμής.

Τα άγκιστρα εδάφους μπορούν συνήθως να προσαρτηθούν στο πάτωμα ενός γκαράζ και χρησιμοποιούνται καλύτερα με κλειδαριές αλυσίδας.

Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά αυτών των αλυσίδων, αγοτάστε την χοντρύτερη αλυσίδα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά . Αλλά βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα δεν είναι τόσο χοντρή, ώστε να μην χωράει μέσα από τον βρόγχο του άγκιστρου που επιλέξατε!

Ποδήλατα σε υπόστεγα

Τα ξύλινα υπόστεγα συνήθως δεν έχουν δάπεδα από μπετόν, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εγκατάσταση μιας κανονικής αγκύρωσης εδάφους.

Θα μπορούσατε να σχίσετε ένα τμήμα του δαπέδου, να σκάψετε μια τρύπα στη έδαφος από κάτω, να το γεμίσετε με τσιμέντο και, στη συνέχεια, να προσθέσετε μια άγκυρα στο υγρό τσιμέντο. Επιπλέον, εάν συνδέσετε ένα άγκιστρο με μια καλή αλυσίδα, ουσιαστικά ο κλέφτης θα πρέπει να κατεδαφίσει το υπόστεγο σας για να κλέψει το ποδήλατό σας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το υπόστεγο σας πιο ασφαλές. Από απλές τροποποιήσεις μέχρι πιο τεχνολογικές λύσεις, όπως η εγκατάσταση ενός συναγερμού .

Έχοντας το ποδήλατό σας στον κήπο ή στην αυλή

Εάν δεν έχετε γκαράζ ή υπόστεγο αλλά έχετε χώρο στον κήπο ή την αυλή σας, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο ντουλάπι αποθήκευσης ποδηλάτων.

Εάν δεν υπάρχει χώρος για ένα μεγάλο ντουλάπι, τότε θα πρέπει απλώς να έχετε μία κουκούλα για το ποδήλατό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε μια αγκύρωση εδάφους κάπου στον κήπο σας, κάντε το.

Ίσως υπάρχει κάπου τσιμέντο για να συνδέσετε μια άγκυρα. Ή θα μπορούσατε να σκάψετε μια τρύπα στη γη, να την γεμίσετε με υγρό τσιμέντο και να προσθέσετε ένα άγκιστρο. Ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το κόλπο με τον κάδου που προτείνω παραπάνω για τους κοινόχρηστους χώρους.

Όποια από αυτές τις μεθόδους και αν επιλέξετε, το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσετε το ποδήλατό σας ποτέ ξεκλείδωτο στον κήπο σας, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πρόσβαση από τα διπλανά σπίτια ή όχι. Αν το αφήσετε ξεκλείδωτο, το ποδήλατό σας τελικά θα κλαπεί.

Μέρος 3. Κλείδωμα του ποδηλάτου σας στο χώρο εργασίας

Πολλοί χώροι εργασίας έχουν ιδιωτικούς χώρους, όπου μπορείτε να αφήσετε το ποδήλατό σας.

Προφανώς τα επίπεδα ασφάλειας σε αυτούς τους χώρους θα διαφέρουν. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν κάποιος άλλος εκτός από εσάς έχει πρόσβαση στο χώρο, θα πρέπει να κλειδώσετε το ποδήλατό σας σαν να το κλειδώσατε στο δρόμο.

Δεν έχει σημασία πόσο μικρό είναι το γραφείο σας ή πόσο ασφαλής φαίνεται ο χώρος. Εάν άλλα άτομα έχουν πρόσβαση σε αυτό, υπάρχει μια πολύ πραγματική πιθανότητα να κλαπεί.

Επίλογος

Η αγορά μιας καλής κλειδαριάς ποδηλάτου είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να κλειδώσετε σωστά το ποδήλατό σας. Και πρέπει να το κλειδώωετε σωστά παντού: στο δρόμο, στο σπίτι και στην δουλειά ή στο σχολείο.

Στο δρόμο, το κλείδωμα του ποδηλάτου σας σε ένα δυνατό, ακίνητο αντικείμενο σε μια πολυσύχναστη περιοχή με πολλά άλλα ποδήλατα και κάμερες ασφαλείας είναι ιδανικό.

Αλλά βεβαιωθείτε ότι το κλειδώνετε και με τον σωστό τρόπο: κλείδωμα του πλαισίου και των τροχών, κρατώντας την κλειδαριά μακριά από το έδαφος και βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει όσο δυνατόν περισσότερο χώρο υπάρχει σε μια κλειδαριά U-lock.

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιείτε στο δρόμο για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Δεν έχει σημασία πόσο ασφαλής φαίνεται το περιβάλλον του σπιτιού ή της εργασίας σας, μην αφήνετε ποτέ το ποδήλατό σας ξεκλειδωμένο.

Στο σπίτι, συχνά δεν υπάρχει τίποτα ασφαλές για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας. Εάν συμβαίνει αυτό, σίγουρα αξίζει να επενδύσετε στην αγορά μίας άγκυρας εδάφους για το κλείδωμα του ποδηλάτου.

Φυσικά καμία από αυτές τις προφυλάξεις δεν θα προστατεύσει το ποδήλατό σας εάν τα κλειδώνετε με κλειδαριές κακής ποιότητας.

Στο δρόμο θα χρειαστείτε ένα καλό U-lock ή μια φορητή αλυσίδα. Στο σπίτι πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πιο χοντρή, ισχυρή αλυσίδα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Και μην ξεχνάτε: εάν δεν θέλετε η κλειδαριά σας να μπλοκάρει, πρέπει να την καθαρίζετε και να την λιπαίνετε κάθε 6 μήνες περίπου!

Μετάβαση στο περιεχόμενο