Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να ακούτε μουσική με ασφάλεια ενώ κάνετε ποδήλατο

Υπάρχει μια συνήθεια για όσους κάνουν ποδήλατό που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν επικίνδυνη, ή ακόμα και ανόητη. Σίγουρα πρέπει να φοράτε κράνος για τη δική σας ασφάλεια αλλά σας αρέσει να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ενώ οδηγείτε.

Κανένας από τους συναθλητές μου δεν χρησιμοποιούν ακουστικά όταν κάνουν ποδήλατο, ενώ βλέπω αρκετούς αρχάριους που περισσότερο λόγω μόδας φοράνε τα ακουστικά τους.

Σίγουρα η μουσική μας ανεβάζει, και κάνει κάθε βόλτα απίστευτα πιο ευχάριστη. Αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τα συναισθήματά σας και να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας από ότι το ποδήλατο.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι ποδηλάτες πρέπει να μπορούν να ακούνε το περιβάλλον τους για να οδηγούν με ασφάλεια. Εάν φοράτε και τα δύο ακουστικά, δεν μπορείτε να ακούσετε τα αυτοκίνητα γύρω σας, τους ήχους του δρόμου ή ακόμα και άλλους ποδηλάτες να φωνάζουν για να σας προειδοποιήσουν.

Και τα δύο ακουστικά είναι σίγουρα μια κακή ιδέα. Υπάρχουν όμως σίγουρα επιλογές που συνδυάζουν την ασφάλεια με τη μουσική.

Ακούγοντας μουσική ενώ κάνουμε ποδήλατο

Ακόμα κι αν οδηγείτε σε έναν άδειο δρόμο, μην ακούτε ποτέ μουσική με τρόπο που να σας εμποδίζει να ακούτε τι γίνεται γύρω σας.

Είτε ταξιδεύετε, προπονείστε ή πηγαίνετε για μια μικρή βόλτα, ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ακούτε μουσική χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλειά σας.

Φορέστε μόνο το ένα ακουστικό

Φορέστε το δεξί ακουστικό έτσι ώστε το ανοιχτό αυτί σας να είναι αυτό που βλέπει στο δρόμο.

Έτσι θα μπορείτε να ακούσετε αυτοκίνητα να πλησιάζουν πίσω σας και να ακούτε άλλους ποδηλάτες όταν σας προειδοποιούν ότι περνούν από αριστερά. Δεν είναι πραγματικά διαφορετικό από το να ακούτε μουσική στο αυτοκίνητο.

Κρατήστε την ένταση αρκετά χαμηλή

Όπως είπα, η ασφάλεια στο ποδήλατό σας έχει να κάνει με το να γνωρίζετε το περιβάλλον σας. Είναι απολύτως δυνατό να διατηρήσετε την ένταση της μουσικής σας αρκετά χαμηλή ώστε να μπορείτε να ακούτε τα πάντα γύρω σας, αλλά πρέπει να αξιολογήσετε την ένταση όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν θα ξέρετε πόσο δυνατά είναι το πολύ δυνατά μέχρι να βγείτε στο δρόμο. Εάν πρέπει να ρυθμίσετε την ένταση ενώ οδηγείτε, κάντε στην άκρη του δρόμου πριν σταματήσετε. Ποτέ μην κάνετε ρυθμίσεις ενώ οδηγείτε. Μερικές φορές βλέπω ποδηλάτες να στέλνουν γραπτά μηνύματα ενώ κάνουν ποδήλατο στην πόλη και αναρωτιέμαι αν συνειδητοποιούν το κίνδυνο.

Κρατήστε τη μουσική κοντά στο κεφάλι σας

Αυτό ακούγεται περίεργο στην αρχή, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ακούτε μουσική ενώ οδηγείτε άνετα χωρίς να καλύπτετε τα αυτιά σας. Εάν έχετε κανονικά ακουστικά που καλύπτουν τα αυτιά σας, δυναμώστε τη μουσική σας σε όλη την ένταση και στερεώστε τα στο λαιμό σας.

Επίσης υπάρχουν ηχεία τα οποία τοποθετούνται εξωτερικά πάνω στο κράνος – σε οποιουδήποτε κράνος – και μεταδίδουν τη μουσική μέσω δονήσεων, επιτρέποντας στον χρήστη να ακούει επίσης και όλους τους περιφερειακούς ήχους στο περιβάλλον.

Επιπλέον τελευταία κυκλοφορούν και αρκετά ακουστικά που τοποθετούνται γύρω από το αυτί σας και μεταδίδουν τον ήχο μέσω της αγωγιμότητας των οστών στέλνοντας τους ήχους απευθείας στο εσωτερικό αυτί. Τα ακουστικά αγωγιμότητας των οστών δεν καλύπτουν τα αυτιά, επομένως ένα άτομο μπορεί να ακούει μουσική ή να επικοινωνεί στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα να αντιδρά με τους ήχους γύρω του.

Τοποθετήστε φορητά ηχεία

Μπορείτε να αγοράσετε μικρά ηχεία με μπαταρία και να τα τοποθετήσετε στο τιμόνι σας. Είναι διαθέσιμα σε πολλά σχήματα και μεγέθη, και συνήθως δεν κοστίσουν αρκετά.

Τα φορητά ηχεία είναι ιδανικά για ποδηλάτες που κάνουν βόλτες με τους φίλους τους ή στις εκδρομές. Ωστόσο η ένταση να είναι ικανοποιητική, αλλά τόσοχαμηλή ώστε να μην ενοχλούνται οι άλλοι ποδηλάτες.

Συνδέστε ένα ηχείο στη σχάρα σας

Αυτή η επιλογή είναι περισσότερο για άτομα που κάνουν εκδρομές με τους φίλους τους. Εάν όλοι σας θέλετε να ακούσετε την ίδια μουσική ενώ κάνετε ποδήλατο όλοι μαζί σαν μια ομάδα, ένας από εσάς θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα ηχείο στη σχάρα ή στην παγουροθήκη του ποδηλατού τους.

Επειδή τα εξωτερικά ηχεία παίζουν μουσική πολύ δυνατά, αυτή η επιλογή δεν είναι καλή για μέσα στην πόλη. Ωστόσο, η ακρόαση της ίδιας μουσικής με άτομα με τα οποία κάνετε ποδήλατο παρέα σίγουρα είναι διασκεδαστική.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτές είναι βασικές επιλογές αν θέλετε να ακούσετε τις αγαπημένες σας μελωδίες στο δρόμο:

  • Χρησιμοποιήστε μόνο ένα ακουστικό
  • Διατηρήστε την ένταση χαμηλή
  • Αναπαραγωγή μουσικής από μια συσκευή κοντά στο κεφάλι σας

Χρησιμοποιήστε ακουστικά που τοποθετούνται γύρω από το αυτί σας και μεταδίδουν τον ήχο μέσω της αγωγιμότητας των οστών

  • Τοποθετήστε ηχεία στο τιμόνι σας
  • Συνδέστε ένα ηχείο στη σχάρα σας

Ανεξάρτητα από την επιλογή που επιλέγετε, το πιο σημαντικό είναι να είστε σε ετοιμότητα και να μην αφήσετε τη μουσική να σας αποσπάσει την προσοχή σας όταν κάνετε ποδήλατο. Ακριβώς όπως όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας, πρέπει να είστε πάντα σε επαγρύπνηση.- –

Μετάβαση στο περιεχόμενο