Πώς μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια το σκύλο σας με ποδήλατο

Ίσως ο σκύλος σας, όπως και εσείς, πρέπει να πάρει λίγο καθαρό αέρα! Η ποδηλασία (και η άσκηση) με τον μικρό (ή μεγάλο) φίλο σας είναι απολύτως δυνατή! Θα μπορεί να έρχεται μαζί σας σε καθημερινές μετακινήσεις, καθώς και στις βόλτες σας, ακόμη και με ποδήλατα βουνού. Τόσες πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσετε εκπληκτικές αναμνήσεις!

Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές σας;

Σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές σειρές προϊόντων. Φυσικά, αυτά πρέπει να προσαρμοστούν σύμφωνα με το κατοικίδιό σας. Ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας και σύμφωνα με το μεταφορικό μέσο που θα τους παρέχει την περισσότερη άνεση και ασφάλεια.

dog carry 02

Καλάθια ποδηλάτων

Φυσικά, θα μπορέσετε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα από καλάθια ποδηλάτων, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα τέτοιο καλάθι μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο τιμόνι είτε στη σχάρα στην πίσω ρόδα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι κατάλληλο για μικρότερα σκυλιά. Το μέγιστο φορτίο είναι συνήθως μεταξύ 7 και 12 κιλών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;

Μπορεί να είναι αξεσουάρ:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ένα μαξιλάρι, για παράδειγμα. Αυτό θα κάνει το καλάθι σας πολύ εύκολο να καθαριστεί.
  • Είναι δυνατή η προσθήκη διάφορων αξεσουάρ για αύξηση της ασφάλειας όπως προστατευτική ασπίδα ή ιμάντα για άνοιγμα και κλείσιμο…
  • Ακόμα και χερούλια!

Ορισμένα καλάθια είναι αποσπώμενα και μπορούν επομένως να μεταφερθούν εύκολα.

dog carry 03

Ρυμουλκούμενα μεταφοράς

Το ρυμουλκούμενο μεταφοράς, κοινώς trailer, είναι κατάλληλο για μεγαλύτερα ή λιγότερο δραστήρια σκυλιά. Η χωρητικότητα φόρτωσης μπορεί να κυμαίνεται από 20 έως 40 κιλά. Απλώς συνδέστε το τρέιλερ στο πίσω μέρος του ποδηλάτου σας, βάλτε το σκυλί σας σε αυτό και ξεκινήστε την βόλτα σας!

Ορισμένα μοντέλα είναι πτυσσόμενα, διαθέτουν δίχτυα ασφαλείας, κοντά λουριά (έτσι το σκυλί σας δεν πηδάει έξω από το τρέιλερ), τσέπες αποθήκευσης κλπ.

bike cargo dog

Ποδήλατα με κιβώτιο μεταφοράς (cargo bikes): απλή και ασφαλής επιλογή για τη μεταφορά των κατοικίδιων σας

Τα cargo bikes δεν προορίζονται μόνο για παράδοση εμπορευμάτων ή για γονείς με μικρά παιδιά. Σε αντίθεση με τα ρυμουλκούμενα, το κιβώτιο μεταφοράς είναι αναπόσπαστο μέρος του ποδηλάτου.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των cargo bikes είναι ότι η μεταφορά ενός μεγάλου σκύλου σε ένα ποδήλατο γίνεται με πραγματική άνεση. Θα τα βρείτε σε κλασσικές ή ηλεκτρικές εκδόσεις με διαφορετικές λειτουργίες, ώστε το σκυλί σας να μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει εύκολα… Σίγουρα αυτή η λύση είναι μια επένδυση αλλά είναι μια πιο προσαρμοσμένη και ολοκληρωμένη λύση.

transport dog with cargo bike

Τρίκυκλα ποδήλατα μεταφοράς σκύλου

Στην πραγματικότητα, το κύριο πρόβλημα με όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι ότι είναι αρκετά μεγάλα και μερικές φορές κακώς προσαρμοσμένα για την κυκλοφορία στους δρόμους. Είναι επομένως δύσκολο να τα παίρνεται μαζί σας καθημερινά στην πόλη.

Ένα τρίκυκλο ποδήλατο μεταφοράς σκύλου όπως το AddBike αντικαθιστά τον μπροστινό τροχό του ποδηλάτου σας και το μετατρέπει σε ένα συμπαγές και δυναμικό ποδήλατο φορτίου. Αυτό σε λίγα λεπτά και όταν το αφαιρέσετε έχετε πάλι το ποδήλατό σας με τη δική του ρόδα! Αυτό το αξεσουάρ έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει να περάσει μέσα από οποιαδήποτε πόρτα του σπιτιού σας καθώς έχει συμπαγές πλάτος (68 εκατοστά). Το πατενταρισμένο σύστημα του διευκολύνει την κλίση των τροχών έτσι ώστε οι στροφές σας να γίνονται με μεγαλύτερη σταθερότητα, ακόμα και όταν μεταφέρετε φορτία!

transport de chien velo pliable 1

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του:

Ταιριάζει για σκύλους με μέγιστο ύψος σε καθιστή όρθια θέση 1m20 και μέγιστο βάρος 35 κιλών.

Έχει ένα σημείο πρόσδεσης για το λουρί που επιτρέπει στον σκύλο να είναι καλά ασφαλισμένο και να αποφεύγει πιθανές εξόδους από τη θέση του ενώ οδηγείτε.

Περιέχει ένα αφαιρούμενο αντιολισθητικό χαλί, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθεί και να καθαριστεί.

Φυσικά, έχει ενσωματωμένες τσέπες αποθήκευσης για να αποθηκεύουμε τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ τους.

Είανι εφοδιασμένο με ένα αφαιρούμενο κάλυμμα που είναι αδιάβροχο, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε τον σκύλο σας κι όταν βρέχει.

Ο σκύλος σας θα μπορεί να καθίσει ή ακόμα και να ξαπλώσει.

Θα δείτε πόσο λατρεύουν τα σκυλιά να οδηγούν στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου.

Περίληψη

Η οδήγηση με τον καλύτερο φίλο σας στο ποδήλατό είναι απολύτως δυνατή. Είναι ένας καλός τρόπος να περνάτε χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας μετακινήσεων. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο, μέγεθος και φυσική κατάσταση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
e-banner-ppel-02