Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ

Τα αδιάβροχα μπουφάν και τα σύγχρονα υφάσματα βοηθούν στην προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Όταν ο καιρός είναι υγρός ή κρύος ή κυρίως και τα δύο, τα σύγχρονα τεχνικά ρούχα ποδηλασίας σας κρατούν στεγνούς δίχως να στάζουν στον ιδρώτα σας.

Πώς να πλένετε και να καθαρίζετε τα ποδηλατικά αδιάβροχα

Τα υφάσματα που κατασκευάζονται από την Schoeller ή την Polartec με ιδιότητες μαλακής μεμβράνης, ή το Gore-Tex, απαιτούν επιπλέον φροντίδα ώστε να διαρκέσουν περισσότερο και να διατηρούν την αναπνοή και τα αδιάβροχα χαρακτηριστικά τους. Τα τυπικά απορρυπαντικά πλυντηρίου είναι αρκετά σκληρά και συχνά περιέχουν επιφανειοδραστικά, λευκαντικά, αρώματα και διάφορα άλλα πρόσθετα. Καθένα από αυτά θα ενσωματωθεί στην ύφανση του υφάσματος με κάθε κύκλο πλύσης. Συνήθως, αυτό δεν θα προκαλούσε πρόβλημα, αλλά στα τεχνικά, αδιάβροχα ρούχα, τα πρόσθετα δρουν ως διαβρεκτικοί παράγοντες, καλύπτοντας την αδιάβροχη επεξεργασία ή φράσουν τους πόρους των υφασμάτων, μειώνοντας την αναπνοή και την ικανότητά τους να απομακρύνουν τον ιδρώτα και να στεγνώνουν γρήγορα.

Πώς να στεγανοποιήσετε ξανά το αδιάβροχο μπουφάν, τα γάντια και τα ρούχα Gore-Tex

Όλα τα αδιάβροχα ρούχα, συμπεριλαμβανομένων των μπουφάν Gore-Tex, βασίζονται σε ένα ανθεκτικό υδατοαπωθητικό φινίρισμα για να σας κρατούν στεγνούς. Αυτές οι επιστρώσεις διατηρούν επίσης το ύφασμα της επιφάνειας του ρούχου σας στεγνό, διατηρώντας την αναπνοή του υφάσματος. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, αυτές οι επιστρώσεις θα φθαρούν και θα γίνουν λιγότερο αποτελεσματικές. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να υποβληθούν σε στεγανοποίηση.

1. Μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε ότι η υφή του υφάσματος δεν είναι όπως πριν, ήρθε η ώρα να κάνετε έναν σχολαστικό καθαρισμό στο μπουφάν σας και μια φρέσκια επίστρωση αδιαβροχοποίησης.

2. Πρώτα καθαρίστε το μπουφάν σας για να απαλλαγείτε από οσμές, λάσπη και βρωμιά. Μπορείτε να καθαρίσετε το ύφασμα με το χέρι σε χλιαρό νερό, με απορρυπαντικό για αθλητικά ρούχα ή απαλό σαπούνι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τη θήκη σαπουνιού του πλυντηρίου σας ώστε να μην αναμιχθεί παλιό απορρυπαντικό στο πλύσιμο.

Χρησιμοποιήστε το 2-σε-1 για πλύσιμο και αδιαβροχοποίηση από τη Grangers, το οποίο συνδυάζει και τα δύο βήματα και είναι ιδανικό για αδιαβροχοποίηση.

3. Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε το στεγανωτικό. Αυτό μπορεί να γίνει προσθέτοντας το στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας και επιλέγετε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ή μάλλινα ή αθλητικά ρούχα κατά προτίμηση στους 30 °C (υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν σας μπορεί να μπει στο πλυντήριο).

4. Οι εφαρμογές αδιαβροχοποίησης ενεργοποιούνται με θερμότητα. Εν ολίγοις, η θερμότητα θα επιτρέψει στις μικρο-ίνες με επικάλυψη αδιαβροχοποίσης να αποκατασταθούν, επιτρέποντας τους να απωθούν το νερό καλύτερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το ενεργοποιήσετε:

  • Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος πλύσης βάλτε το μπουφάν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή ένταση για 15 λεπτά ή
  • Χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε απαλά το μπουφάν.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

  • Βεβαιωθείτε ότι πρώτα απ’ όλα έχετε καθαρίσει το μπουφάν σας.
  • Καθαρίστε τη θήκη σαπουνιού του πλυντηρίου σας για να μην προστεθεί παλιό απορρυπαντικό στο πλύσιμο.
  • Κλείστε όλα τα φερμουάρ για να μην κολλήσουν στον κάδο.
  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βιολογικά απορρυπαντικά ή μαλακτικά υφασμάτων.
  • Βάλτε τα σε μια διχτυωτή θήκη για να τα κρατήσετε μακριά από Velcro.
  • Χρησιμοποιήστε 20 ml περισσότερο απορρυπαντικό εάν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό.
  • Μην πλένετε ποτέ πάνω από 40 °C.
  • Η τακτική αδιαβροχοποίηση βοηθά το ρούχο να διαρκεί περισσότερο. Το πλύσιμο ενός αντικειμένου μετά από δύο χρόνια κατάχρησης μπορεί να μην το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.
Μετάβαση στο περιεχόμενο