Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποτέ δεν είναι αργά – Πάμε στο βουνό με ένα MTB

Αν νομίζετε ότι είστε πολύ μεγάλοι, ή πολύ φοβισμένοι για να δοκιμάσετε την ορεινή ποδηλασία, ξανασκέψου το. Η ορεινή ποδηλασία είναι ιδανική για όλα τα επίπεδα εμπειρίας, φυσικής κατάστασης και τόλμης. Επιπλέον, είναι πολύ διασκεδαστικό!

Μέχρι πριν από δύο μήνες ήμουν σίγουρος ότι δεν θα ανέβαινα ποτέ σε ένα ποδήλατο βουνού. Εφόσον οδηγούσα ήδη ένα ποδήλατο δρόμου, έκανα πεζοπορία και ένα σωρό άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, δεν πίστευα ότι χρειαζόμουν άλλο ένα ακριβό χόμπι στη ζωή μου.

Δηλαδή μέχρι που δοκίμασα την ορεινή ποδηλασία και ερωτεύτηκα.

Όταν προσκλήθηκα πριν από από μερικές μέρες από τους φίλους μου για μία βόλτα με ΜΤΒ σε μία παραλιακή χωμάτινη διαδρομή, ήξερα ότι αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία της ποδηλασίας βουνού για πρώτη φορά σε ένα ασφαλές, περιβάλλον. Ποιος θέλει να κάνει ποδήλατο για πρώτη φορά σε στενό μονοπάτι πάνω από ρίζες και βράχους ούτως ή άλλως;

Αποδεικνύεται ότι αξίζει να το κάνετε. Να γιατί πρέπει να το δοκιμάσετε:

mtb messinia

1. Η ποδηλασία βουνού σας βγάζει έξω στη φύση.

Η πεζοπορία είναι υπέροχη, αλλά μπορείτε να διπλασιάσετε την απόσταση που διανύετε με ένα ποδήλατο. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο βουνού μέσα από κοντινούς χωματόδρομους, το δάσος, ή κατά μήκος μιας ακτής. Με το κατάλληλο ποδήλατο, η ύπαιθρος σας περιμένει.

2. Είναι μια εξαιρετική προπόνηση χαμηλής έντασης.

Αναζητάτε μια αερόβια προπόνηση που να είναι εύκολη; Δοκιμάστε ορεινή ποδηλασία σε χωματόδρομους. «Δεν παρατηρείς καν πόσο σκληρά γυμνάζεσαι επειδή διασκεδάζεις τόσο πολύ». «Και μετά τελειώνεις και συνειδητοποιείς ότι έκαψες 2.000 θερμίδες και μόλις είχες την πιο εκπληκτική εμπειρία».

3. Σε κρατάει στη ροή, ψυχικά και σωματικά.

Όπως η αναρρίχηση βράχου ή το σκι, όταν κάνετε ποδηλασία βουνού πρέπει να παραμένετε διανοητικά σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ζωνών προπόνησης όπως θα μπορούσατε να κάνετε με ένα ποδήλατο δρόμου. Η επιλογή πέτρες, ρίζες ή μια απότομη στροφή σημαίνει ότι είστε διανοητικά ανίκανοι να παγιδευτείτε στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας ή στο άγχος της δουλειά.

4. Υπάρχει ένα έδαφος και ένα στυλ που είναι τέλειο για εσάς.

Από απότομες καταβάσεις έως μονοπάτια που κυλούν χαλαρά, υπάρχει μια διαδρομή για κάθε επίπεδο ικανότητας. Οι αρχάριοι θα θελήσουν να ξεκινήσουν με οδήγηση σε όλο το βουνό ή cross-country, πράγμα που σημαίνει ότι κάνετε ποδήλατο πάνω-κάτω σε πιο ομαλά μονοπάτια. Απλώς πηγαίνετε με έναν φίλο που κάνει τακτικά ποδήλατο βουνού και που θα είναι υπομονετικός μαζί σας. Ακόμα καλύτερα, κάντε ένα μάθημα για να εξασκήσετε κάποιες βασικές δεξιότητες.

5. Είναι μια διασκεδαστική κοινωνική δραστηριότητα που είναι ιδανική για παρέες.

Η ορεινή ποδηλασία είναι η τέλεια ομαδική δραστηριότητα για φίλους, ζευγάρια, οικογένειες και πολλούς άλλους. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ομάδες MTB σε όλη τη χώρα που καλύπτουν όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορείτε να κάνετε νέους φίλους.

«Είναι τόσα πολλά πράγματα που ενώνονται σε ένα: Είναι κοινωνικός χρόνος με τους φίλους σου, είναι να είσαι στην ύπαιθρο, να κατακτάς τους φόβους σου, να αναπτύσσεις ψυχική επιμονή , είναι φυσική κατάσταση, ανάπτυξη της δύναμής σου, είναι συντονισμός, είναι επίτευγμα, είναι μια πρόκληση.”

Το ποδήλατο βουνού μπορεί να είναι αυτό που λείπει από τη ζωή σας. Επιπλέον, η άνοιξη είναι μια απολύτως υπέροχη εποχή για να βγείτε στα μονοπάτια!

Μετάβαση στο περιεχόμενο