Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των ποδηλάτων δρόμου για άνδρες και γυναίκες

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των ποδηλάτων δρόμου για άνδρες και γυναίκες

Με την πρώτη ματιά, μπορεί δύο ποδήλατα να μην φαίνονται καθόλου διαφορετικά. Τα γυναικεία ποδήλατα δεν είναι πάντα ροζ με κομψά τιμόνια, και τα ανδρικά ποδήλατα δεν είναι πάντα μαύρα και αντρικά. Ωστόσο, μετά από πιο προσεκτική εξέταση, μπορείτε να δείτε τις μικρές διαφορές που τα καθιστούν απόλυτα κατάλληλα για το καθορισμένο φύλο τους.

Εάν είστε γυναίκα και πιστεύετε ότι μπορεί να προτιμάτε ένα ανδρικό ποδήλατο ή το αντίστροφο, εξετάστε τις παρακάτω διαφορές πριν πάρετε την απόφασή σας.

Σκελετός

Δεν έχουν όλα τα ανδρικά και τα γυναικεία ποδήλατα διαφορετικό σκελετό. Ωστόσο, αρκετά έχουν, και αυτή η διαφορά επηρεάζει τον επάνω σωλήνα του σκελετού. Ο επάνω σωλήνας είναι το μέρος του ποδηλάτου που συνδέει το τιμόνι με το σωλήνα της σέλας. Έτσιάν κάνετε ποδήλατο, είναι ο σωλήνας ανάμεσα στα πόδια σας.

Στα γυναικεία ποδήλατα που προορίζονται για πιο χαλαρή οδήγηση, αυτός ο σωλήνας είναι κεκλιμένος προς το κάθισμα, έτσι ώστε να μπορείτε να ανέβετε ευκόλτερα στο ποδήλατο. Στα ανδρικά ποδήλατα, αυτός ο σωλήνας είναι παράλληλος με το έδαφος.

Όταν δεν είναι κεκλιμένο προς τα κάτω, ο επάνω σωλήνας εξακολουθεί να είναι συνήθως πιο κοντός στα γυναικεία ποδήλατα . Οι γυναίκες έχουν συνήθως κοντό κορμό και μακριά πόδια ενώ στα ανδρικά ποδήλατα ο οριζόντιος σωλήνας είναι μακρύτερος. Για άνδρες και γυναίκες του ίδιου ύψους, στο γυναικείο ποδήλατο θα είναι πιθανότατα μικρότερος

Σχήμα σέλας

Πολλές φθηνότερες μάρκες έχουν σέλες unisex που προορίζονται να ταιριάζουν τόσο στους ανδρικούς όσο και στους γυναικείους τύπους ποδηλάτων. Αυτό μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα για μια σύντομη μετακίνηση, αλλά θα μπορούσε να είναι άβολη για μεγαλύτερες διαδρομές.

Τα πιο ποιοτικά ποδήλατα για γυναίκες έχουν πιο φαρδιά σέλα για να εφαρμόζουν άνετα στη λεκάνη. Τα ανδρικά ποδήλατα έχουν μακρύτερη, στενή σέλα. Οι σέλεςυψηλής ποιότητας και για τα δύο φύλα έχουν συχνά χώρο μεταξύ των δύο πλευρών για να ανακουφίσουν την πίεση του περίνεου.

Τιμόνι

Το τιμόνι συνήθως διαφέρει σε ανδρικά και γυναικεία ποδήλατα δρόμου. Το πλάτος των ώμων είναι μια κοινή σωματική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, και αυτό επιρεάζει άμεσα στο τιμόνι.

Το τιμόνι στα ανδρικά ποδήλατα τείνουν να είναι φαρδύτερο και συνήθως έχουν πλάτος μεταξύ 42 και 44 εκατοστών . Το τιμόνι στα γυναικεία ποδήλατα είναι μεταξύ 38 και 40 εκατοστών για να ταιριάζει σε στενότερους ώμους.

Επιπλέον, ο λαιμός του τιμονιού είναι συνήθως μακρύτερος στα ανδρικά ποδήλατα για να ταιριάζει στα μακρύτερα χέρια. Ο λαιμός είναι το μέρος του τιμονιού που είναι οριζόντιο και δεν ρυθμίζεται. Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν κοντύτερο κορμό, ο λαιμός του τιμονιού είναι πιο κοντός για να μπορούν να φτάσουν το τιμόνι άνετα και με ασφάλεια.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ποδήλατο που δεν προορίζεται για το καθορισμένο φύλο σας, δεν χρειάζεται να ντρέπεστε. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το προσέξουν καν.

Λεπτομέρειες

Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς και άνετοι σε οποιοδήποτε ποδήλατο που αγοράζετε, θυμηθείτε να λάβετε πρώτα υπόψη κάθε μία από τις προαναφερθείσες διαφορές:

Τύπος σκελετού – Αν δεν θέλετε να ξέρουν ότι οδηγείτε ένα ποδήλατο για κορίτσια, μην αγοράσετε το ποδήλατο με κεκλιμένο οριζόντιο σωλήνα. Αυτή είναι η μοναδική πιο αισθητή διαφορά. Διαφορετικά, η γωνία του σωλήνα δεν θα έχει σημασία για κανένα από τα δύο φύλα.

Μήκος οριζόντιου σωλήνα– Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να φτάσετε άνετα το τιμόνι, αλλά και ότι η πλάτη σας είναι επίσης σχεδόν επίπεδη και όχι καμπουριασμένη.

Σχήμα σέλας – Θα καταλάβετε αμέσως εάν η σέλα στην οποία κάθεστε ακουμπά στα σωστά σημεία της λεκάνης.

Μήκος λαιμού τιμονιού – Ο λαιμός δεν ρυθμίζεται, επομένως μην αγοράζετε ποδήλατο με πολύ μακρύ ή κοντό στέλεχος. Αλλά μπορείτε κάλλιστα να τον αντικαταστήσετε με έναν άλλο που θα έχει το σωστό μηκος για εσάς.

Πλάτος τιμονιού – Τα χέρια σας πρέπει να είναι ανοιχτά στο πλάτος των ώμων όταν πιάνετε άνετα το τιμόνι.

Οι διαφορές στα ποδήλατα δεν κατάλοιπο των διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων πριν την εποχή που οι γυναίκες είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν και να εργαστούν, αλλά είναι οι διαφορές του σκελετού του ποδηλάτου που ταιριάζουν καλύτερα στον σωματότυπο κάθε φύλου .

Εφόσον αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς σε ένα ποδήλατο δρόμου που θέλετε να αγοράσετε, η διάκριση φύλου δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. Οι ψηλές γυναίκες τείνουν να ταιριάζουν καλύτερα στα ανδρικά ποδήλατα και το αντίθετο ισχύει για τους κοντούς άντρες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο