Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι καλύτερες εφαρμογές για ποδηλάτες που πρέπει να εγκαταστήσετε στο κινητό σας

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για κινητό στο παρελθόν.

Γνωρίζατε ότι σχεδόν 3 εκατομμύρια εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο Google Store; Αυτός ο αριθμός είναι κάτι τρελό! Δεν είναι εύκολο να βρεις εφαρμογές που αξίζουν… Αλλά όχι πια.

Επέλεξα τις πιο σημαντικές κατηγορίες εφαρμογών για αρχάριους και έμπειρους ποδηλάτες με βάση τις εμπειρίες μου και μεταξύ των φίλων μου και των συναθλητών μου τις οποίες χρησιμοποιώ και εγώ.

Strava (Αυξήστε το κίνητρό σας)

Strava multisport training App από τη strava.com

Ιστοσελίδα: strava.com

Κόστος : Δωρεάν (διατίθεται premium συνδρομή)

Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή που χρησιμοποιώ από τότε που ξεκίνησα να κάνω ποδήλατο.

Το Strava είναι ιδανικό για να παρακολουθείτε τις ποδηλατικές σας βόλτες ή προπονήσεις. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για αθλητές όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών.

Ωστόσο, το Strava δεν ασχολείται πλέον μόνο με το ποδήλατο. Μπορείτε να καταγράψετε 30+ διαφορετικά αθλήματα σε αυτό. Για μένα, τα segments (τμήματα μιας διαδρομής) στο Strava είναι ένα από τα πιο κύρια χαρακτηριστικά του. Χάρη σε αυτά, μπορώ συχνά να φτάσω στα όριά μου.

Τα segments είναι διαδρομές που δημιουργούνται από εσάς ή άλλους, όπου προσπαθείτε να επιτύχετε τον ταχύτερο χρόνο. Ο χρόνος σας συγκρίνεται αργότερα με άλλους, ώστε να μπορείτε να μετρήσετε την απόδοσή σας.

Φυσικά, η εφαρμογή προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά τμήματα διαδρομής. Συνιστώ να την συνδέσετε με έναν παλμογράφο ή βατόμετρο για να την αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Windy (Πρόγνωση καιρού)

Εφαρμογή πρόβλεψης ανέμου από την windy.com

Ιστοσελίδα: windy.com

Κόστος : ΔΩΡΕΑΝ (διατίθεται premium συνδρομή)

Το Windy ίσως είναι η πιο έγκυρη εφαρμογή πρόγνωσης καιρού. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα δεδομένα που παρέχει η Windy είναι ακριβή και αξιόπιστα.

Το Windy σάς παρέχει 40+ διαφορετικές μετρήσεις, όπως άνεμος, βροχή, θερμοκρασία, υγρασία, πίεση, και πολλά άλλα. Εάν εγγραφείτε στο Windy Premium, λαμβάνετε τα νεότερα δεδομένα 1 ώρας.

Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιείται από ναυτικούς, επαγγελματίες πιλότους και απλά από εκείνους που πρέπει να γνωρίζουν πώς θα είναι ο καιρός.

Komoot (Η καλύτερη εφαρμογή για προγραμματισμό διαδρομής)

Εφαρμογή σχεδιασμού διαδρομής Komoot από την komoot.com

Ιστοσελίδα: komoot.com

Κόστος : Μία περιοχή χάρτη δωρεάν (Πρέπει να πληρώσετε για άλλες περιοχές)

Το Komoot είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές σχεδιασμού διαδρομής για πεζοπόρους, ποδηλάτες και δρομείς. Η αρχική εγκατάσταση είναι εξαιρετικά εύκολη και η εφαρμογή είναι πολύ καλαίσθητη.

Όταν σχεδιάζετε μια διαδρομή, λαμβάνει υπόψη το είδος της δραστηριότητας που επιλέγετε. Εάν επιλέξετε ένα ποδήλατο δρόμου , η εφαρμογή επιλέγει οδόστρωμα άσφαλτου.

Εάν έχετε ποδήλατο βουνού και θέλετε να απολαύσετε πιο ανώμαλο έδαφος, επιλέξτε την επιλογή «mountain bike». Η εφαρμογή θα υπολογίσει εκ νέου τη διαδρομή.

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι υπολογίζονται με βάση το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης, το οποίο είναι πολύ ωραίο. Μου αρέσει ιδιαίτερα η οπτικοποίηση του προφίλ διαδρομής. Είναι πολύ χρήσιμο εάν βρίσκεστε σε άγνωστη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να εμπνευστείτε από τις διαδρομές άλλων και να αφήσετε την εφαρμογή να σας καθοδηγήσει.

Συνολικά, η εφαρμογή Komoot προσφέρει πολλές δυνατότητες και επιλογές.

TrainingPeaks (Προγραμματίστε την προπόνησή σας)

Εφαρμογή προπόνησης Training Peaks από την trainingpeaks.com

Ιστοσελίδα: trainingpeaks.com

Κόστος : Δωρεάν (14 ημέρες δοκιμής premium), διαθέσιμη premium συνδρομή

Το TrainingPeaks είναι μια εφαρμογή για όσους θέλουν να ωθήσουν την απόδοσή σας σε άλλο επίπεδο. Σας προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης, διαπιστευμένους προπονητές και πολλά χρήσιμα εργαλεία.

Εσείς επιλέγετε πρώτα αν θα αποκτήσετε πρόγραμμα προπόνησης ή προπονητή. Μπορείτε να συνδέσετε εφαρμογές όπως το Zwift και συσκευές από εταιρείες όπως η Apple, Fitbit, Garmin , Polar, Suunto και Wahoo για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Η σύνδεση με μια εφαρμογή ή μια συσκευή είναι σημαντική για τη λήψη δεδομένων. Το TrainingPeaks παρέχει λεπτομερή δεδομένα μετά από κάθε προπόνηση, ώστε να μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας.

Αν παίρνετε στα σοβαρά την ποδηλασία, αυτή η εφαρμογή αξίζει τα λεφτά της. Απλώς θυμηθείτε, εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης ή έναν προπονητή , θα πρέπει να το πληρώσετε γιατί δεν περιλαμβάνονται στη συνδρομή. Τελικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το Pro Cycling Coaching , μια υπηρεσία καθοδήγησης από τρίτους. Συνεργάζονται με επαγγελματίες αθλητές και τους βοηθούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Zwift (Προπόνηση σε εικονική πραγματικότητα)

Τι είναι το Zwift;

Ιστοσελίδα: zwift.com

Κόστος: Επί πληρωμή (συνδρομή)

Αν έχετε ακούσει ποτέ για εικονικούς αγώνες, πιθανότατα έχετε ακούσει για το Zwift. Θυμάμαι πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο φίλος μου όταν άρχισε να χρησιμοποιεί το Zwift. Τα άσχημα νέα ήταν για μένα όταν βγήκαμε βόλτα μαζί μετά τον χειμώνα. Ήταν αδύνατον να τον ακολουθήσω.

Η προπόνηση σε εργόμετρο εσωτερικού χώρου είναι βαρετή. Ωστόσο, εφαρμογές παρόμοιες με το Zwift δημιουργούν ένα παιχνίδι για προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους. Έτσι συναγωνίζεστε με άλλους ποδληλάτες από όλο τον κόσμο κι όλα τα ανταγωνιστικά ένστικτα σας θα ξυπνήσουν.

Στην εικονική προπόνηση, το υψηλότερο κόστος μπορεί να είναι πρόβλημα επειδή χρειάζεστε ένα βατόμετρο ή ένα ποιοτικό εργόμετρο. Αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι θα απολαύσετε το Zwift και θα αυξήσετε την απόδοσή σας.

Μπορείτε να επιλέξετε από 1000+ προπονήσεις, 10 κόσμους και 130+ διαδρομές. Και οι προγραμματιστές του Zwift εργάζονται σκληρά για να σας προσφέρουν περισσότερα.

Θυμηθείτε ότι η εφαρμογή πληρώνεται ως μηνιαία συνδρομή και είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες οθόνες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εικονικό κόσμο.

Relive – Μετατρέψτε τις δραστηριότητές σας σε όμορφες ιστορίες, συμπεριλαμβανομένων κινούμενων βίντεο 3D.

Ιστοσελίδα: relive.cc

Κόστος : Δωρεάν (διατίθεται premium συνδρομή)

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα πρόγραμμα για να παρακολουθείτε τις βόλτες ή τις προπονήσεις σας, η εφαρμογή Relive μπορεί να μετατρέψει αυτά τα δεδομένα σε οπτική αναπαράσταση των δραστηριοτήτων σας.

Μόλις συνδέσετε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να καταγράψετε τη δραστηριότητάς σας στο Relive, όπως το Apple Health (Ρολόι), Bryton, Coros, Lezyne, Garmin Connect, Polar Flow, Ride with GPS, Rouvy, Runkeeper, Suunto, Under Armor (Map My Run, Walk, Ride, Hike), Wahoo, θα εισαγάγει αυτόματα τα δεδομένα σας στην εφαρμογή για τη δημιουργία κινούμενης εικόνας.

Μπορείτε επίσης να εισάγετε δραστηριότητες μεμονωμένα, εάν δεν θέλετε την αυτόματη σύνδεση.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ήδη ένα πρόγραμμα παρακολούθησης δραστηριότητας ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Relive ξεχωριστά, η εφαρμογή μπορεί να παρακολουθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα από μόνη της. Η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να καταγράψετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος δραστηριότητας για τη δημιουργία του βίντεο.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής είναι η δυνατότητα αυτόματης προσθήκης φωτογραφιών της δραστηριότητας σας που τραβήξατε στην διαδρομή.

Χρησιμοποιεί τα meta data στις φωτογραφίες σας για να τοποθετήσει τη φωτογραφία κατά μήκος της διαδρομής σας με βάση τα δεδομένα τοποθεσίας και ώρας.

Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την εφαρμογή, να τραβήξετε φωτογραφίες όπως θα κάνατε συνήθως και η εφαρμογή θα τα συγκεντρώσει όλα μαζί στο τέλος.

Στο τέλος της δραστηριότητάς σας, μπορείτε να ελέγξετε τις «στιγμές» που προστέθηκαν αυτόματα ή να προσθέσετε μη αυτόματα άλλες εικόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τραβήχτηκαν από άλλους στην παρέα σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο