Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Απόλυτη Μπάρα Ενέργειας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500gr ρύζι Καρολίνα
1-2 μήλα
½ βαζάκι ταχίνι
200gr σταφίδες ή τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα
χυμό από ένα λεμόνι
1 φλυτζάνι βρώμη (κουάκερ)
αλάτι
μαύρη ή καστανή ζάχαρη
κανέλα
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή ένα λεπτό μαχαίρι. Τα βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν πιέζονται εύκολα με το πιρούνι τα βγάζουμε από το νερό, αφαιρούμε τις φλούδες και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Βράζουμε 4½ φλυτζάνια νερό με μία πρέζα αλάτι. Όταν βράσει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι, λίγο ακόμα αλάτι κι ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε κάθε λίγο για να μην κολλήσει και μετά από 15 λεπτά περίπου το ρύζι θα έχει πιει το περισσότερο νερό και θα αρχίσει να γίνεται μία κολλώδη μάζα. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ανακατεύοντας κάθε φορά, το χυμό από το λεμόνι, 2 κουταλιές τις σούπας μαύρη ζάχαρη, λίγη κανέλα, τα λιωμένα μήλα, λίγο αλάτι, τις σταφίδες και τέλος τη βρώμη.

Βουτυρώνουμε ελάχιστα ένα μικρό ταψάκι, ή μισό κανονικό ταψί, και απλώνουμε το μισό μείγμα με ένα κουτάλι. Απλώνουμε με το κουτάλι το ταχίνι έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια του μείγματος και έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα. Απλώνουμε με το κουτάλι έτσι ώστε να σχηματισθεί μία επίπεδη όσο το δυνατόν επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι, αρκετό σουσάμι, κανέλα και τέλος με μαύρη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Τυλίγουμε τα κομμάτια με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο