Δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα πέντε πιο συχνά ατυχήματα

bicycle accident 01

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ

Ένας αυτοκινητιστής δεν βλέπει τον ποδηλάτη και στρίβει αριστερά – αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ όλων των ατυχημάτων με ποδήλατο.

Αποφύγετε το: Αν δείτε ένα αυτοκίνητο να στρίβει μπροστά σας, στρίψτε δεξιά στη διασταύρωση παράλληλα με το αυτοκίνητο. Μην βγαίνετε μπροστά από τα αυτοκίνητα στη διασταύρωση με κόκκινο σηματοδότη για να ξεκινήσετε πρώτοι.

bicycle accident 02

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΕ ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ

Ένας αυτοκινητιστής προσπερνά έναν ποδηλάτη από αριστερά και στρίβει δεξιά μπροστά από τον ποδηλάτη.

Αποφύγετε το: Προσπερνώντας σταματημένα ή αργά κινούμενα αυτοκίνητα από δεξιά βρισκόσαστε στο τυφλό σημείο ορατότητας του οδηγού. Πιάστε όλη τη λωρίδα τη λωρίδα – είναι δικά σας όπως και για όλα τα υπόλοιπα οχήματα. Εάν βρίσκεστε στη μέση της λωρίδας, ο οδηγός θα επιβραδύνει, θα μείνει πίσω σας και θα περιμένει να πάρει τη στροφή.

bicycle accident 03

ΠΟΡΤΑ

Ένας ποδηλάτης που οδηγεί δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα που παρατάσσονται στο δρόμο πέφτει πάνω σε μια πόρτα του αυτοκινήτου που άνοιξε ο οδηγός.

Αποφύγετε το: Πάντα να έχετε την προσοχή σας εστιασμένη σε αρκετά αυτοκίνητα πιο μπροστά. Οδηγήστε τουλάχιστον σε 3 μέτρα απόσταση από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, μένοντας στη μέση της λωρίδα, εάν είναι απαραίτητο. Να είστε έτοιμοι να σταματήσετε ξαφνικά. Κρατήστε το βάρος σας πάνω από τον πίσω τροχό και ασκήστε ισχυρή δύναμη στον μπροστινό φρένο, με μέτρια δύναμη στο πίσω.

bicycle accident 04

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ένας αυτοκινητιστής βγαίνει από ένα δρόμο ή χώρο στάθμευσης και πέφτει πάνω σε ένα ποδηλάτη.

Αποφύγετε το: Με κανένα τρόπο δεν μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο οδήγησης σε δρόμο με πολλές εξόδους στάθμευσης. Απλώς ακολουθήστε αν είναι δυνατόν μία εναλλακτική διαδρομή. Εάν δεν αλλάξετε διαδρομές, ακολουθήστε το νόμο και οδηγήστε στη μέση της λωρίδας. Πάνω απ’ όλα: οδηγείτε μακριά από το πεζοδρόμιο.

bicycle accident 05

Η ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ

Ένας αυτοκινητιστής χτυπά έναν ποδηλάτη από πίσω.

Αποφύγετε το: Κάντε τον εαυτό σας όσο πιο ορατό γίνεται και οδηγείτε προβλέψιμα. Χρησιμοποιήστε ανακλαστήρες και φώτα στο ποδήλατό σας τη νύχτα. Όταν κινείστε προς τα αριστερά, κάντε σήμα με το χέρι σας και κρατήστε μια ευθεία γραμμή ενώ ελέγχετε την κίνηση κοιτώντας πίσω και πάνω από τον ώμο σας, γιατί ακόμη και ο πιο προσεκτικός οδηγός θα μπορούσε να χτυπήσει ένα ποδήλατο τη ώρα που στρίβει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
e-banner-ppel-02