Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιατί πρέπει να φοράτε γυαλιά ποδηλασίας;

Τα ποδηλατικά γυαλιά προστατεύουν τα μάτια σας από τις ακτίνες UV που μπορεί να προκαλέσουν καταρράκτη ή να βλάψουν τον αμφιβληστροειδή. Παρέχουν επίσης προστασία των ματιών από τη σκόνη και τα έντομα.

SHIMANO CE S71X MAT METALLIC ORANGE BLACK
SHIMANO CE S71X MAT METALLIC ORANGE BLACK

Τα ποδηλατικά γυαλιά διατίθενται σε πολλά διαφορετικά στυλ και χρώματα για να ταιριάζουν με το γούστο σας. Θα πρέπει να φοράτε γυαλιά ποδηλασίας εάν κάνετε ποδήλατο για να προστατεύεστε από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή ή το χιόνι καθώς και άλλα στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν την όρασή σας ενώ κάνετε ποδήλατο.

Απλά, θα πρέπει να φοράτε γυαλιά ποδηλασίας για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, τον άνεμο, τη σκόνη, και πολλά άλλα.

Ποιος είναι ο σκοπός των ποδηλατικών γυαλιών;

Διαβάζοντας αυτό, ίσως αναρωτηθείτε γιατί χρειάζεστε γυαλιά ποδηλασίας αντί να φοράτε τα κανονικά γυαλιά ηλίου σας. Σωστή απορία.

Τα ποδηλατικά γυαλιά είναι συνήθως παχύτερα και έχουν ευρύτερο πλαίσιο από τα κανονικά γυαλιά. Οι φακοί των ποδηλατικών γυαλιών προστατεύουν επίσης τα μάτια σας από τον άνεμο και τα έντομα που μπορεί να συναντήσετε ενώ κάνετε ποδήλατο, επειδή τείνουν να ακολουθούν πιο προσεκτικά το περίγραμμα του προσώπου σας.

Αυτά τα γυαλιά χρησιμοποιούνται τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για λόγους στυλ. Είναι σχεδιασμένα να είναι ανθεκτικά, γι’ αυτό και είναι φτιαγμένα για να αντέχουν τη συνεχή κίνηση σε ένα ποδήλατο και να παραμένουν στη θέση τους. Τα ποδηλατικά γυαλιά παρέχουν επίσης προστασία από τις ακτίνες UV, τη σκόνη, τη βρωμιά και άλλα υπολείμματα που θα μπορούσαν να μπουν στα μάτια σας.

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, τα ποδηλατικά γυαλιά ηλίου με φακούς polarised είναι πολύ αποτελεσματικά στην ξαφνική λάμψη του ήλιου που αντανακλάται από τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις λακκούβες.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η απόκτηση ενός ζευγαριού ποδηλατικών γυαλιών είναι μια εξαιρετική ιδέα και συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Πρέπει να φοράτε γυαλιά ποδηλασίας τον χειμώνα;

Τα ποδηλατικά γυαλιά δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα, τα χρειάζεστε και τον χειμώνα. Η ίδια προστασία από τον αέρα, τη σκόνη και τα ζωύφια που χρειάζεστε το καλοκαίρι είναι απαραίτητη και το χειμώνα.

Ακόμα και τις κρύες μέρες, η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ακόμα υψηλή, επομένως χρειάζεστε την ίδια προστασία ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία.

Μπορείτε να φοράτε γυαλιά ποδηλασίας το βράδυ;

Ναι, μπορείτε και πρέπει να φοράτε γυαλιά ποδηλασίας όταν οδηγείτε τη νύχτα. Οι φακοί σε αυτά τα γυαλιά είναι διαφανείς ή κίτρινοι, που προστατεύουν τα μάτια σας από τη λάμψη των προβολέων στο δρόμο και σας επιτρέπουν να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ποδηλατικά γυαλιά χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι εξίσου σημαντικά για την οδήγηση τη νύχτα.

Τη νύχτα έχετε τον ίδιο αέρα, σκόνη και έντομα που έχετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, το βράδυ είναι λιγότερο πιθανό να δείτε ένα κλαδί πριν σας χτυπήσει.

Οι φακοί polarised είναι επίσης εξαιρετικοί τη νύχτα, επειδή βοηθούν με την έντονη αντανάκλαση από τους προβολείς εάν κάνετε ποδήλατο στο δρόμο.

SHIMANO CE S70R PH BRILLIANT RED
SHIMANO CE S70R PH BRILLIANT RED

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα ποδηλατικά γυαλιά για τις ανάγκες σας

Η επιλογή των σωστών ποδηλατικών ποδηλάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε και είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο