Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

gu

Πολλοί θα προτιμούσαν μία μπανάνα ή μία φέτα καρπούζι και ενώ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φυσικό, κατά τη γνώμη μου, η πρακτικότητα των μπαρών και των τζελ για περισσότερες ώρες στη σέλα, απλά είναι ότι το καλύτερο.

Ωστόσο το να ακολουθείς ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος συμβουλές για τα αθλητικά συμπληρώματα διατροφής, για να καταλάβετε ότι εξαρτάται πραγματικά από πόσους υδατάνθρακες καταναλώνετε ανά ώρα.

Ως απλός ποδηλάτης σημαίνει ότι μάλλον δεν χρειάζεστε τόσους υδατάνθρακες για να πιέσετε με την ίδια ένταση όσο ένας επαγγελματίας αθλητής εφόσον γνωρίζουμε από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί ότι η καύση 90 γραμμαρίων υδατανθράκων την ώρα ως κορυφαίος ποδηλάτης αγώνων θα βελτιώσει τους χρόνους σας., Όμως δεν σημαίνει ότι για μας τους υπόλοιπους πρέπει να καίμε 90 γραμμάρια υδατάνθρακες την ώρα και μπορεί να μην ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα προπόνησης.

Επομένως, εάν μιλάμε για ένα πρόγραμμα προπόνησης με συνεδρίες, θα συμπεριλάβουμε κάποιο αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής, και θα μπορούσε να είναι 30 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά ώρα ή μπορεί να είναι 60 γραμμάρια ανά ώρα και μπορεί να είναι έως και 90 γραμμάρια αλλά θα εξαρτηθεί από τον τύπο της προπόνησης και τι προσπαθείτε να αποκομίσετε από αυτήν την προπόνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη το πρωινό που φάγατε ή ένα απογευματινό σνακ ή ένα σνακ πριν από την προπόνηση ανάλογα με τις προτιμήσεις του αθλητή ή είστε επίσης με σωματικό βάρος 50 κιλών προφανώς θα χρειαστεί διαφορετικούς υδατάνθρακες σε σχέση με κάποιον που δεν είναι αθλητής. Και χρειάζεται περισσότερο καύσιμο για να ωθήσει αυτούς τους μύες

Όσον αφορά το τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε, η διαφορά είναι ότι θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύκολο να καταναλωθεί. Όταν δεν είναι πολύ πιο εύκολο να καταναλωθεί είναι επίσης πολύ υψηλότερος κίνδυνος από την άποψη της εντερικής διαταραχής, επομένως αυτό που πρέπει να προσέχετε με τα τζελ είναι ότι πρέπει να λαμβάνετε περίπου 300 mils υγρών με κάθε τζελ.

Όταν λοιπόν, βάζετε ένα τζελ στο στομάχι σας όταν ασκείστε και όταν λάβετε υπ’ όψη το αίμα που πραγματικά κυκλοφορεί για να βοηθήσει στην πέψη, τότε προφανώς κυκλοφορεί περισσότερο αίμα στους μύες σας, οπότε όταν βάζετε μια πραγματικά πολύ συγκεντρωμένη ποσότητα υδατανθράκων στο έντερό σας χωρίς υγρό για να το αραιώσετε, θα πανικοβληθεί, θα αρχίσει να σπάζει και θα έχετε γαστρεντερικά συμπτώματα ή μπορεί να διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οπότε πριν από κάθε είδους αγώνα ή διοργάνωση που θα λάβετε μέρος πρέπει να δοκιμάσετε την μπάρα ή το τζελ που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Δεν πρέπει να καταναλώνετε στον αγώνα συμπληρώματα διατροφής χωρίς να έχετε δοκιμάσει κανένα από τα προϊόντα που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε εκείνη την ημέρα.

Αυτό λέγεται προπόνηση εντέρου. Όπως έχετε προπονήσει τους μύες σας, μπορείτε να προπονήσετε το έντερό σας να ανέχεται διαφορετικά τρόφιμα και σε ορισμένες ποσότητες υδατανθράκων σωστά. Είναι πολύ σημαντικό μέρος της προετοιμασίας πριν τον αγώνα. Οπότε αν κάποιος ξεκινάει και ο στόχος είναι να φτάσει στα 90 γραμμάρια υδατανθράκων την ώρα, δεν θα το ξεκινούσαμε στην πρώτη συνεδρία, θα το κάνουμε να το πετύχουμε γιατί το έντερό σας πρέπει να μάθει πώς να ανέχεται τόσους υδατάνθρακες.

Μπορείτε να πάρετε αυτή την ποσότητα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, γιατί μία μπάρα θα σας πάρει λίγο χρόνο μασώντας. Μερικοί δείχνουν λίγο περισσότερη συγκέντρωση ανοίγοντας το πακέτο μασώντας με αυτόν τον τρόπο ενώ κάνετε ποδήλατο, επομένως κάποιοι προτιμούν μια μπάρα κάποιοι προτιμούν ένα τζελ. Μπορεί να θέλουμε να συμπεριλάβουμε και μερικούς υγρούς υδατάνθρακες γιατί πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η ενυδάτωση εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Κάτι που πρέπει να προσέχετε είναι ότι αυτό θα προσφέρει πολύ γρήγορη ενέργεια, εάν ψάχνετε για κάτι που θα σας δώσει μία ώθηση. Και πάλι αυτό θα είναι πιο μακροχρόνια βελτίωση.

Οπως ανέφερα, υπάρχει μια σημαντική διαφορά στους υδατάνθρακές που καταναλώνετε, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα θέλουν να φάνε και μπάρες και τζελ για πάνω από πέντε ώρες βόλτα μια και υπάρχει κάτι που λέγεται κόπωση γεύσης, οπότε στο τέλος θα είστε τόσο κουρασμένοι που θα έχετε μαζί σας μπάρες ή τζελ και πιθανότατα θα φτάσετε σε αυτή τη φάση όπου απλά δεν θέλετε να καταναλώσετε κανένα από τα δύο.

Λοιπόν, μπορείτε να βάλετε ηλεκτρολύτες και και λίγους υδατάνθρακες στο μπουκάλι του νερού σας επίσης, Αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση εάν μπορείτε για να έχετε ένα μείγμα και των τριών. Συγκεκριμένα δεν θέλεις να κάνεις μια εξίσωση στο μυαλό σου είναι πόσα λεπτά χρειάζομαι για να πάρω αυτό έναντι εκείνου έναντι εκείνου, οπότε ένας συνδυασμός εξαρτάται από τη διάρκεια του αγώνα εάν έχετε ένα πολύ μεγάλο αγώνα είναι ωραίο να τα παίρνετε εναλλακτικά, ώστε να μην κουράζεστε από τη γεύση. Αν είναι σύντομος αγώνας, μπορείτε να καταναλώνετε το ίδιο αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής.

Μπορεί να μην αισθάνεστε πεινασμένοι επειδή είχατε φάει ένα καλό πρωινό αλλά όταν έχετε πέντε ή έξι ώρες αγώνα μπροστά σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα αρχίσετε να τα καταναλώνετε την πρώτη ώρα, παρόλο που μπορεί να μην αισθάνεστε πεινασμένοι. Είναι τόσο σημαντικό γιατί νιώθω ότι μερικοί περιμένουν για δύο ή τρεις ώρες και τα αφήνουν για το υπόλοιπο της διαδρομής,

Αν περιμένετε πάρα πολύ, τότε μπορείτε να ξέρετε ότι μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία επειδή δεν υπάρχει καύσιμο που έρχεται σε γαλακτικό οξύ. Ή μπορεί να αυξάνεται και απλώς να αισθάνεστε ναυτία και τότε είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώσετε κάτι φαγώσιμο, οπότε πραγματικά θα είστε σε υψηλότερο κίνδυνο να κουραστείτε απότομα.

Προσπαθήστε και κρατήστε το ρυθμό κατανάλωσης αρκετά σταθερό, ανά ώρα, αλλά εξαρτάται πραγματικά από την ένταση για πόσο μακριά θα πάτε. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι το έντερό σας μπορεί να αφομοιώσει μόνο 60 γραμμάρια υδατανθράκων την ώρα και ότι μπορείτε να αφομοιώσετε μόνο έναν τύπο υδατανθράκων έως και 60 γραμμάρια κάλυψης, Γενικά θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα τζελ θα έχουν αναλογία 2:1, επομένως αυτό θα είναι δύο μέρη πολλαπλών υδατανθράκων και ένα μέρος φρουκτόζης, επομένως υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το κάνουν αυτό.

Μία μπάρα υγείας που δεν είναι πραγματικά αθλητικό συμπλήρωμα διατροφής, απλώς μου αρέσει να την τρώω μερικές φορές γιατί είναι είναι λίγο πιο ήπια με το έντερο, έχει πολλούς διαφορετικούς υδατάνθρακες και αν σκεφτείτε ότ το βασικό συστατικό είναι η ζάχαρη, οπότε απλά θα κάνει τη δουλειά της.

Για να φτάσεις στα 90 γραμμάρια υδατανθράκων, ρεαλιστικά είναι μάλλον απίθανο ότι θα το κάνεις αυτό. Αν και θα μπορούσες, μάλλον δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή απόδοσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο