Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Έτοιμοι για την άνοιξη

Όπως όλοι γνωρίζουμε η άνοιξη είναι η εποχή που τα πάντα ξεκινούν ξανά. Όλες αυτές οι χειμερινές προπονήσεις στο Zwift στην αποθήκη ή το γκαράζ τελείωσαν επιτέλους!

Πώς να ντυθείτε την άνοιξη

Η έξοδος για ποδηλασία την άνοιξη προϋποθέτει να κουβαλάμε περισσότερα ρούχα κι να είμαστε προετοιμασμένοι για μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες; Ένα αντιανεμικό μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί σε μια πίσω τσέπη όταν αυξάνεται η θερμοκρασία. Ένα ελαφρύτερο ισοθερμικό εσώρουχο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον σώμα σας ζεστό, ενώ ένα ζευγάρι μανίκια είναι απαραίτητο για τις πρωινές ώρες!

Ένα αδιάβροχο μπουφάν είναι απαραίτητο, ειδικά καθώς ο καιρός είναι απρόβλεπτος αυτή την εποχή του χρόνου! Ένα γιλέκο είναι ίσως μια πιο ελαφριά επιλογή που θα σας προσφέρει επαρκώς επιπλέον προστασία σε μια μέρα με αέρα.

Συντήρηση ποδηλάτου

Η άνοιξη είναι επίσης η καλύτερη περίοδος για να καθαρίσετε τη βρωμιά και το τη λάπη που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ένας σχολαστικός καθαρισμός θα κάνει το ποδήλατό σας να αισθάνεται σαν καινούργιο όταν αρχίσετε τις προπονήσεις!

Οι τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσετε είναι το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τα φρένα και η ρύθμιση του τροχού σας. Νέα τακάκια φρένων, μια νέα αλυσίδα και ένα νέο ζευγάρι ελαστικά θα προσφέρουν μια τεράστια βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο οδηγείτε το ποδήλατό σας μέχρι το καλοκαίρι.

Βάλτε στόχους

Έχοντας έναν ξεκάθαρο ποδηλατικό στόχο για το καλοκαίρι θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ανοιξιάτικη περίοδο και να παραμείνετε πνευματικά δυνατοί. Ο στόχος μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να καταφέρεις να κάνεις 150 χλμ μέχρι να μετακίνησε με το ποδήλατο στη δουλειά κάθε μέρα. Ίσως στοχεύετε στη συμμετοχή σε ένα αγώνα ή ίσως θέλετε να δοκιμάσετε ένα KOM στο Strava. Η προπόνηση χωρίς στόχο στο μυαλό μπορεί να γίνει άσκοπη και ως αποτέλεσμα το ηθικό σας μπορεί να πέσει.

Είναι επίσης καλό να κάνουμε τους στόχους μικρούς και εφικτούς. Δεν υπάρχει πραγματικά πολύ νόημα να σκοπεύετε να πάρετε μέρος σε μία Σπαρτακιάδα ή ένα Brevet αν δεν έχετε σηκωθεί ακόμα από τον καναπέ!

Αν και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού μπορεί να σας έχουν πάει πίσω στην ποδηλατική σας περίοδο, είναι σημαντικό να διατηρήσετε έναν σταθερό στόχο για να σταματήσετε να χάνετε οποιαδήποτε φυσική κατάσταση που με κόπο αποκτήσατε. Ίσως προσαρμόσετε τον στόχο σας σε ένα αγώνα πιθανόν προς στο τέλος της άνοιξης, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστεί από την πανδημία!

Προσέξτε την υγεία σας

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρήσετε την υγεία και την ευεξία σας αυτή την εποχή του χρόνου. Με τις αλλεργίες, τους επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς, τον απρόβλεπτο καιρό και ένα σωρό άλλα πράγματα, βεβαιωθείτε ότι βάζετε την υγεία σας πάνω απ’ όλα.

Δεν θα έχει σημασία αν πρέπει να ξεκουραστείτε λόγω επαναλαμβανόμενης ασθένειας και δεν θα έχει σημασία αν χάσετε την ομαδική βόλτα λόγω καταιγίδας! Τελικά οι προσωπικές σας ανάγκες και η ευημερία είναι πιο σημαντικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο