Άσχημες καιρικές συνθήκες; – Ώρα για Zwift

zwift_01

Το Zwift είναι ένας τρόπος να κάνετε ποδήλατό στο διαδίκτυο σε έναν εικονικό κόσμο, με χιλιάδες άλλους ποδηλάτες ανά πάσα στιγμή. Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητα να είστε μαζί (ή να ανταγωνίζεστε) άλλους ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο με τους φίλους σας σε αποκλειστικές βόλτες με το «stay together» ή μπορείτε πάτε στο επόμενο επίπεδο με προπονήσεις και αγώνες.

Για να χρησιμοποιήσετε το Zwift, τοποθετείτε το ποδήλατό σας σε ένα turbo trainer ή rollers, συνδέεστε με τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας. Με την εφαρμογή Zwift εγκατεστημένη, είστε ελεύθεροι να κάνετε διαδικτυακά μαθήματα. Σκεφτείτε το Zwift ως ένα διαδικτυακό παιχνίδι υπολογιστή με τα πόδια σας να ελέγχουν την απόδοσή σας.

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι;

Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα ποδήλατο, φυσικά, και κάποιο είδος προπονητηρίου για εσωτερικούς χώρους. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε μια συσκευή για την εκτέλεση της εφαρμογής Zwift και κάποιο μέσο αποστολής δεδομένων από το ένα στο άλλο.

Η εφαρμογή Zwift τρέχει σε επιτραπέζιους υπολογιστές PC και Mac, καθώς και σε Apple TV, iOS και Android, επομένως θα έχετε σχεδόν σίγουρα τουλάχιστον μία συσκευή που μπορεί να εκτελεί το λογισμικό: όπως ο φορητός υπολογιστής, το tablet ή το smartphone.. Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία! Χρησιμοποιώ έναν πολύ μέτριο υπολογιστή “όλα σε 1” με Windows 7. Εάν ασχολείστε με την τεχνολογία τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρές συσκευές που τρέχουν μέσω μιας οθόνης 4k που θα σας προσφέρουν την απόλυτη προσομοίωση της πραγματικής ποδηλασίας.

Η οδήγηση εντός του Zwift βασίζεται στη δύναμή σας, επομένως εάν έχετε βατόμετρο στο ποδήλατό σας ή έχετε έναν προπονητήριο που μπορεί να μεταδώσει τα watts σας (και τις στροφές) απευθείας, δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο. Εάν διαθέτετε τυπικό προπονητήριο ή rollers, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε αισθητήρες ταχύτητας και στροφών και η εφαρμογή Zwift θα λάβει αυτές τις πληροφορίες και θα εκτιμήσει την ισχύ σας με βάση την ταχύτητά σας και τον τύπο του προπονητηρίου που χρησιμοποιείτε.

Εάν έχετε έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο smart trainer, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο επίπεδο. Η αντίσταση του προπονητηρίου θα αυξάνεται και θα μειώνεται καθώς αλλάζει η κλίση στο παιχνίδι και αν είστε πίσω από έναν άλλο ποδηλάτη θα το βρείτε ευκολότερο. Μερικά smart trainers θα προσομοιώσουν ακόμη και τις επιφάνειες του δρόμου, έτσι θα νιώσετε τα λιθόστρωτα ή τις σανίδες μιας ξύλινης γέφυρας καθώς περνάτε από πάνω τους. Έξυπνο ε;

Τα smart trainers μπορεί να είναι ακριβά, αλλά δεν είναι όλα. Για παράδειγμα, το Wahoo Kickr Core είναι διαθέσιμο για περίπου 799 €, αλλά smart trainers όπως το Elite Novo μπορούν να αγοραστούν με περίπου 199 € εάν το ψάξετε λίγο. Για να αποκτήσετε το Zwifting με χαμηλό προϋπολογισμό, το Tacx Blue Matic Turbo (περίπου 159 €) διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες ταχύτητας και στροφών για να συνδεθείτε αμέσως.

Τα πιο ακριβή και ρεαλιστικά turbo είναι άμεσης μετάδοσης κίνησης. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας ξεχωριστής πίσω κασέτας στο προπονητήριο σας και την αφαίρεση του πίσω τροχού σας, την εγκατάσταση της αλυσίδας κίνησης γύρω από την κασέτα που είναι τοποθετημένη στο προπονητήριο. Τα φθηνερα προπονητήρια, όπως το Tacx Blue Matic, που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι τύπου «Wheel On». Αυτό σημαίνει ότι στερεώνετε τον πίσω τροχό του ποδηλάτου σας σε ένα πλαίσιο με τον τροχό να εφάπτεται με έναν κύλινδρο.

Μεταβείτε στον ιστότοπο της Zwift για μια πλήρη, ενημερωμένη λίστα συμβατών βατόμετρων και έξυπνων και συμβατικών turbo trainers. Υπάρχει επίσης μια λίστα με υποστηριζόμενα έξυπνα ποδήλατα και ακόμη και μερικά rollers!

Άλλος εξοπλισμός

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εάν δεν χρησιμοποιείτε βατόμετρο ή ένα από τα έξυπνα προπονητήρια, πρέπει να έχετε έναν αισθητήρα ταχύτητας συνδεδεμένο στο ποδήλατό σας – που λειτουργεί από τον πίσω τροχό ή εάν χρησιμοποιείτε rollers, σε έναν από τους δύο τροχούς.

Εάν δεν έχετε ήδη έναν, μπορείτε να αγοράσετε έναν αισθητήρα ταχύτητας αρκετά φθηνά (25-35€)

Ορισμένοι αισθητήρες ταχύτητας μετρούν επίσης το cadence (στροφές πεντάλ ανά λεπτό). Εάν το δικό σας δεν το κάνει και το θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε έναν αισθητήρα στροφών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών εάν θέλετε. είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε και αυτά τα δεδομένα..

Οι έξυπνες συσκευές και σχεδόν όλοι οι υπολογιστές μπορούν να επικοινωνούν εγγενώς με συσκευές Bluetooth και πολλά smart trainers και αισθητήρες θα συνδεθούν με αυτόν τον τρόπο. Εάν το προπονητήριό σας ή οι αισθητήρες σας χρησιμοποιούν μόνο το πρωτόκολλο ANT+, τότε θα χρειαστείτε ένα dongle USB για τον υπολογιστή σας για να λαμβάνει τις πληροφορίες ANT+ που προέρχονται από το turbo ή τους αισθητήρες σας.

Ανεμιστήρας

Κάτι τελευταίο: θα θέλετε πραγματικά έναν αξιόπιστο ανεμιστήρα. Γιατί αν δεν φυσάει άνεμος πάνω σας, θα ζεσταθείτε γρήγορα σε ένα γυμναστήριο εσωτερικού χώρου, ειδικά αν βρίσκεστε σε ένα ζεστό, εφεδρικό δωμάτιο και δεν πηγαίνετε στο γκαράζ ή στο υπόστεγο! Οι επιδαπέδιοι ανεμιστήρες γυμναστηρίου και οι ανεμιστήρες με βάση σε στυλ γραφείου λειτουργούν καλά.

Zwift με λίγα χρήματα: τι χρειάζεστε;

Αν θέλετε να δώσετε στο Zwift μια ευκαιρία, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία, θα σας προτείναμε έναν φθηνό εξοπλισμό για να ξεκινήσετε. Ο φθηνότερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι με αισθητήρες Bluetooth, καθώς σχεδόν όλοι οι φορητοί υπολογιστές, τα tablet και τα smartphones υποστηρίζουν Bluetooth. Ένα όργανο παρακολούθησης καρδιακών παλμών είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε οποιαδήποτε ρύθμιση, επομένως θεωρήστε το ως επιλογή.

Εντάξει, και τώρα τι;

Πρώτα, πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο της Zwift και να εγγραφείτε. Είναι μια συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή που δεν έχει σύμβαση. Σας κοστίζει 13 € το μήνα για να χρησιμοποιήσετε το Zwift.

Αφού εγγραφείτε, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό Zwift στον υπολογιστή σας ή να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην έξυπνη συσκευή σας. Αυτό είναι απλό. απλά ακολουθείστε τις οδηγίες.

Στη συνέχεια, εκκινείτε το Zwift, ρυθμίζετε το προφίλ σας, συνδέετε το προπονητήριό σας ή τους αισθητήρες σας (το Zwift σας καθοδηγεί) και είστε έτοιμοι. Είτε χρησιμοποιείτε smart trainer, βατόμετρο ή αισθητήρα ταχύτητας, είναι πολύ απλό.

Αν όλα αυτά ακούγονται εύκολα, είναι. Πραγματικά, χρειάζονται λίγα λεπτά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
e-banner-ppel-02